mynewspapers.net

Hur man testar kamaxel Position Sensor på en 1997 Ford F150

Hur man testar kamaxel Position Sensor på en 1997 Ford F150


Kamaxel sensorn i din 1997 Ford F-150 levererar en signal till datorn som används för att beräkna och utlösa bränsleinsprutning systemet. Modeller utrustade med V-6 motor använder en hall-effekt sensor som levererar en/c signal som varierar mellan 0 och 5 volt, beroende på kamaxelns position som den roterar. Modeller utrustade med V-8 motor använder en variabel-ovilja sensor som ger en digital "on/off" signal som kamaxeln roterar. Varje typ av sensor krävs ett annat provningsförfarande.

Instruktioner

V-6 Sensor Test

• Ställ in digital volt/ohm mätaren att läsa/c volt. Push mätaren leder in på baksidan av den elektriska kontakten till göra kontakt med sladdar har vänts. Probe mörk grön kabel på kontakten med den röda mätaren bly (positiv) och den svarta kabeln med svarta (negativ) mätare bly.

• Vrid tändnyckeln, men starta inte motorn. Vrid motorn vevaxeln medurs, med breaker bar och uttag på vevaxelns bult i centrum av vevaxeln remskiva.

• Beakta den spänningen som visas på mätaren. Spänningen ska variera mellan 0 volt och 5 volt som motorn slås. Byt sensorn om spänningen är en stadig 5 volt. Har kollat datorn om ingen spänning finns på sensorn.

V-8 Sensor Test

• Koppla bort kablar sele anslutningskontakt från sensorn. Test för batteriets spänning på den elektriska kontakten. Med startnyckeln på och motorn av, spänningen vid kontakten bör vara ca 12,5 volt (spänning). Kontrollera om en bränd säkring i säkringsblocket under huven om ingen spänning levereras till kontakten.

• Ta bort sensorn behålla bult från framsidan av förarsidan topplocket, med en 10 mm nyckel. Vrida sensorn fram och tillbaka som du dra det av topplocket. Touch mätaren leder till terminaler i sensorn.

• Passera en skruvmejsel nära slutet av sensorn och observera spänningen. Byt ut om det finns ingen pulserande spänning visas på mätaren, skruvmejsel som går i slutet av sensorn.