mynewspapers.net

Hur man testar ett bilbatteri med en digital multimeter

Hur man testar ett bilbatteri med en digital multimeter


En bil som inte startar är en källa till panik för de flesta förare, men känslan hjälplös är valfritt. Diagnos av problemet börjar med en grundläggande batteriprov som är inom räckhåll för alla fordonsägare och säkert kan göras hemma. En billig digital multimeter kan identifiera eller ta bort batteriet som orsak till bilen ur funktion. Innan det ringer till auto butiken och inbjudande dyra räkningar, använda en digital multimeter för att testa bilens batteri.

Instruktioner

• Aktivera strålkastarna för tre minuter för att ta bort återstående laddning. Stäng av strålkastarna innan du fortsätter. Det är inte nödvändigt att koppla bort batteriet efter flyttande den resterande ytladdning.

• Rengör batteripolerna med en trasa indränkt i en lösning av 1 msk bakpulver och 2 dl vatten. Om slutligt realiteten omfattas av ett skyddande plasthölje, lyft locket före rengöring.

• Ta bort kvarvarande smuts eller synligt spill på batteriet hölje, med hjälp av lösningen och trasa.

• Välj DC spänning skalan på digital multimeter och ange intervallet till 20 V.

• Infoga positivt (röd) test täten av din multimeter i terminalen markerade med V (spänning) och negativa (svart) test täten in i terminalen markerade COM (vanligt).

• Slå på din multimeter och klipp den fria änden av den röda test ledningen till den positiva Polen på batteriet och svart testet leda till den negativa terminalen. Om testet leder slutet i sonder och inte klipp, håll sondens spets mot batteriet terminalen och hålla kontakt med mätningen. Spänningen kommer att visas på skärmen multimetern.