mynewspapers.net

Hur man testar en vevaxel Sensor

Hur man testar en vevaxel Sensor


Ett fordons färddator används en Vevaxelgivaren övre dödpunkt på nummer ett cylindern. Används för att brand tändstiftet och justera timing. För att kontrollera Vevaxelgivaren med motorn avstängd, inställd på Volt-Ohm mätaren AC att läsa ohm. För att kontrollera Vevaxelgivaren med motorn i gång, inställd på mätaren AC att läsa volt.

Instruktioner

• Kontrollera om din Vevaxelgivaren fungerar genom att läsa Matningsspänning på en Volt-Ohm mätare. Med startnyckeln på, och inte igång motorn, kontrollera spänningen vid kontakten kör från datorn. När detta är klart, jämföra dina avläsningar med tillverkning specifikationer.

• Slå om fordonets tändningsnyckel slå och probe trådarna på sensorn connection med nål sonder på mätaren.

• Ange den digital multimeter till intervallet AC och startmotorn. Den normala behandlingen skulle vara 200 MV, kontrollera sedan fabriken specifikationerna. Du kan också kontrollera Vevaxelgivaren när du måste att starta motorn.

• Vrid voltmetern till där det står ohm. Kontrollera motståndet med vad fabriken anges i servicehandboken. Om detta test är inom fabriksspecifikationer, är Vevaxelgivaren OK. Återupptas sensor-anslutningen. Tandhjul på harmonisk stabilisatorn kan ha skador eller saknade tänder. Någon av dessa skulle kunna utlösa en vevaxel sensor kod.