mynewspapers.net

Hur man testar en traktor 6-volts Generator

Hur man testar en traktor 6-volts Generator


6-volts DC generator användes före tillkomsten av 12-volts generator. 1957, industristandard för bilar och tung utrustning förändrats, men många av de gamla traktorerna kvar i tjänst idag. Som ett resultat, tillverkas 6-volts DC generatorer fortfarande. Om du tror de elektriska problem med din traktor kan ha något att göra med din generator, beskriver följande instruktioner hur man testar det. Det finns två skäl varför din generator inte kommer att köra om inte är det helt defekt: dålig borstar eller brist på polarisering, vilka båda kan fastställas relativt lätt.

Instruktioner

• Placera voltmetern på batteriet medan motorn i din traktor är avstängd. Om batteriet är fulladdat, skall voltmetern ange 12,6 volt, plus eller minus några tiondelar. Om batteriet är fulladdat, starta motorn och ta en andra behandling. Om generatorn fungerar korrekt, bör voltmetern visar cirka 14 volt, plus eller minus några tiondelar. Om det inte ändras, är generatorn borstar förmodligen alltför slitna. Sätta på din gummihandskar och tryck ner på borstarna med något icke-ledande--som en sticka-- och dubbelgranska voltmetern. Om det inte anger 14 volt, är problemet förmodligen inte dina penslar.

• Ta bort kablar ansluter generatorn till tillsynsmyndigheten. Köra din bygel tråd från DF terminal på generatorn till ramen för traktorn. Starta motorn och ansluta din voltmeter till D + terminalen och ta en behandling. Öka varvtalet på motorn till 3.000. Voltmetern bör ange ca 35 volt. Om den gör det, är generatorn bra. Om inte, men du vet borstarna är bra, generatorn inte får vara polariserad.

• Döda traktorns motor. Ta bort traktorns fläktremmen med din ratchet och skiftnyckel. Lämna din hoppa tråd där den är ansluten till DF terminal i ena änden och till traktorns ram på den andra. Anslut den andra bygel kabeln till D + terminal och starta traktorn. Vänta på generator axeln att börja snurra. När den gör det, vänta tre sekunder och döda motorn. Generatorn bör nu vara polariserad. Om axeln inte börjar snurra, är generatorn förmodligen skadad.