mynewspapers.net

Hur man testar en termostat på en torktumlare med en Ohmmeter

Hur man testar en termostat på en torktumlare med en Ohmmeter


Alla torktumlare har två huvudsakliga termostater: en fungerande termostat som reglerar den inre temperaturen i torktumlaren och en high-limit säkerhet termostat som förhindrar torktumlaren från överhettning. Torktumlaren upphör att fungera om antingen termostat slutar att fungera. Det kommer antingen misslyckas med att värma upp eller snabbt överhettas och stänga ned. Du kan testa om den torkens termostater arbetar med en ohmmeter. Ohmmeter kommer att mäta Termostaterna kontinuitet och berätta om de behöver bytas ut.

Instruktioner

• Koppla ur torktumlaren från det elektriska uttaget. Skjut torktumlaren från väggen och koppla den torktumlare utlopp från torktumlarens bakre panelen.

• Använda lämplig skruvmejsel, ta bort skruvarna håller den torkens bakre panelen på plats. Skjut den bakre panelen ut till sidan av torktumlaren. Lokalisera den fungerande termostaten på desto torrare är avgaser ventilera bostäder. Det är normalt återfinns längst ned i huset.

• Koppla bort trådarna från termostaten genom att skjuta dem bort termostatens kontakt inlägg. Ta tag och dra kablarna av kontakterna--inte av kablarna, själva.

• Ange din ohmmeter i inställningen "R X 1". Tryck på en sond till ett kontakt inlägg på termostaten. Tryck på andra sonden till det andra inlägget. Mäta kontinuiteten. Om termostaten är kallt, borde du få en läsning av "zero." Om termostaten har värmt upp, borde du få en läsning av "infinity." Om du får någon annan läsning, termostaten är dåligt och bör ersättas.

• Upprepa processen att testa high-limit termostaten. High-limit termostaten är kopplad till uppvärmningen element bostäder. På många torkar är värmeelement på baksidan av torktumlaren på höger sida. Om din torktumlare har värmeelement i ryggen, kommer den vara placerad bakom trumman inne i torktumlaren. Höja den övre panelen på torktumlaren, vanligtvis genom att bända upp med en spackel. Termostaten kommer att torktumlarens bakre väggen. Testa termostaten med samma metod som du använde på den fungerande termostaten.