mynewspapers.net

Hur man testar en kort i bil ljud högtalarkablarna

Hur man testar en kort i bil ljud högtalarkablarna


Ett bra ljudsystem är bara så bra som varje del som gör upp systemet. De vanligaste ljud problem är med utrustningen, till exempel ett problem med radio, förstärkare eller högtalare. Ett annat möjligt problem är en kort i högtalarkablarna. Denna typ av problem kan orsaka högtalarna till pop eller klipp ut. När detta händer, är det en bra idé att testa högtalarkablarna.

Instruktioner

• Koppla ur högtalarsladdarna på radion för speaker wire avsnittet i fråga. Även koppla trådarna på talaren själv. Ansluta högtalare ändarna av ledningarna. Du kan behöva använda en jumper tråd om talaren kabeländarna har kontakter.

• Ställ in digital multimeter mäta motståndet i ohm. Anslut den digital multimeter positivt test sond till positiva högtalarkabeln. Anslut sedan negativa sonden till en metall del av bil ramen. Mätaren bör ge en läsning av en öppen krets eller infinity. Om läsning är mycket låg eller noll, då finns det en kort i denna tråd.

• Upprepa steg 2 för negativa högtalarkabeln. Om båda kablarna klarar detta test, sedan återkoppla detta högtalare på radio och gå vidare till nästa uppsättning av högtalarkablarna och börja testa dem. Anteckna den aktuella temperaturen trådarna är testade under. Förändringar i temperatur kan påverka högtalare tråd isolering om isoleringen har skadats. Om dessa trådar har utsatts för högre temperatur, behöver de testas under dessa perioder som hög temperatur.