mynewspapers.net

Hur man testar en bränslepump relä på en 94 Ford Ranger

Hur man testar en bränslepump relä på en 94 Ford Ranger


En trasig bränslepump relä orsakar en dåligt fungerande pump, svältande motorn på bränsle. Motorn kan stamma, stall eller inte startar alls. Lyckligtvis kan du testa den bränslepump relän i en 1994 Ford Ranger utan att köpa några ytterligare delar, reläer eller specialverktyg. Nästan alla nybörjare mekanik kan testa den bränslepump relän i några minuter för att avgöra om det finns ett behov för ytterligare diagnos, eller om bränslen pump relay är källan till de mekaniska problem.

Instruktioner

• Leta upp rutan säkring och relä i motorrummet. Det ligger nära brandväggen på förarens sida av motorrummet.

• Lyft från rutan relä och säkring.

• Dra ut den bränslepump relän med vass tång. Reläet är beläget i den mellersta raden med 13 säkringar i raden. Den bränslepump relän är den tredje relän från höger.

• Dra reläet som är femte från höger. Infoga den i den tomma bränslepump relän, tredje från höger. Infoga reläet bort ursprungligen från det tredje facket och sätt in det i den femte positionen från höger.

• Starta bilen. Om motorn stannar, hakar eller startar inte, är den bränslepump relän dåligt. Ta bort den ursprungliga bränslepump relän från femte långsam från höger. Ta ut ersättning reläet från den tredje platsen från höger och infoga det i ursprungliga position på femte plats. Ta med den ursprungliga bränslepump relän till en auto del butik och köpa en ersättare. Om motorn inte stamma, stall och startar som det ska, placera reläer i sina ursprungliga positioner och diagnostisera andra områden av bränslesystemet.

• Sätt in den nya relän i tredje spåret från höger.

• Placera omslaget till säkringsdosan.