mynewspapers.net

Hur man tar isär sofforHur en soffa kommer isär är beroende av två saker---hur den har sammanställts i första hand och varför det är att nedmonteras. Soffor som kommer att vara ihop bör noggrant tas isär. Demontering bör allmänt följa byggnaden av soffan, men i omvänd ordning. Traditionell soffa byggnad kräver ramen till vara stoppad innan stoppning läggs på plats. Mer samtida soffor kan vara modulära i naturen med klädsel skapad som en enhet som snäpper på plats. Soffor instängd i ett rum och borde tas bort helt enkelt kan kräva avlägsnande av benen eller armarna.

Instruktioner

• Ta bort alla lösa kuddar och Ställ dem åt sidan.

• Vänd på soffan om det behövs och bedöma hur den har sammanställts. För metall-inramade eller modulära soffor, göra en kvalificerad gissning om vad den sista biten som skall fästas och börja med att ta bort den biten. Överdrag avlägsnas enkelt och kan avslöja original klädsel under.

• Ta bort klädsel, stoppning, strängar och alla säckväv beläggning som kan ha använts under klädseln. Använd en skarp låda eller matta kniv. Bänd upp sicksack fjädrar. Möbeltyg som kommer att återanvändas för ett annat projekt kan avlägsnas omsorgsfullt med en söm-rippning verktyg för att bryta sömmar.

• Ser soffan när ramen är kala och lätt kan ses. Notera vilken typ av kontakt används för att sätta ramen ihop och lokalisera den iWisepolitiken som behövs för att ta isär dem. Soffa ramar sätts vanligtvis ihop med muttrar, bultar, skruvar och stora stapelvara eller spikpistoler.