mynewspapers.net

Hur man tar hand om övergivna ankägg

Hur man tar hand om övergivna ankägg


Naturen kan kasta ett grymt slag till en bygga bo av övergivna anka ägg om mor anka har skjutits av jägare eller boet har störts. Sannolikheten är att ungarna inte kommer att överleva. Men om äggen är fortfarande varm, finns det fortfarande ett hopp om kläckning dem inuti en inkubator.

Instruktioner

• Kontrollera att mor anka inte är tillbaka innan äggen. Täck boet ägg med något varm som en bygel eller en päls. Plocka upp övergivna boet och noggrant bär äggen hem.

• Kontrollera att ägg inte luktar. Kasta ett ägg om det gör, som ofödda anka ungen är död.

• Placera äggen inuti en inkubator för att kunna kontrollera temperaturen och fuktigheten av anka ägg. Låna en inkubator om du inte har din egen så att äggen har en ökad chans att kläckningen. Gör din egen inkubator, om detta inte är möjligt. Placera äggen i en äggkartong och placera kartongen boet ägg i en varm förslag till fri yta i ditt hem som ett skåp. Placera en värmelampa tryggt bredvid boet att värma området runt äggen, och kom ihåg att sätta en termometer nära boet.

• Rotera äggen varje dag ett par gånger så att fostret kommer att ligga på en annan sida varje natt, som råd av ankägg. Fyll en sprayflaska med varmt vatten och spraya ägg med ofta för att hålla dem fuktiga om du använder din egen hemlagade inkubator.

• Kontrollera din termometer regelbundet för att säkerställa att temperaturen hålls konstant. Enligt ankägg, bör äggen hållas vid temperaturen på 37,5 grader Celsius under de första 25 dagarna. och sedan under kläckning, sänka temperaturen till 529 grader från den 26: e dagen. Räkna äggen att kläckas inom 25-35 dagar, beroende på anka rasen. Kassera ägg om de inte kläcks efter kläckning.