mynewspapers.net

Hur man tar hand om olika guldfisk

Hur man tar hand om olika guldfisk


Guldfisk kan göra utmärkta husdjur men det är viktigt att ta hand om dem ordentligt. Guldfisk kan leva i år eller årtionden med rätt skötsel. Det finns flera arter av guldfisk, behöver de flesta liknande vård. Saker som akvarium tank, utfodring, vatten villkor och filter är viktiga överväganden. Guldfisk också behöva avlastas in ljuset, så att inte sätta dem nära ett fönster där solen kommer att väcka fisken varje morgon.

Instruktioner

• Välj ett akvarium som är stor nog att rymma antalet goldfish du kommer att köpa. Kontrollera att behållaren har en grus golv, en täcka och lysrör.

• Hålla vatten på ett neutralt pH-nivå. Guldfisk gör bäst i vatten med neutralt pH-nivåer (7,2 till 7,6) och kranvatten faller vanligtvis på den nivån. Kontrollera vattnet regelbundet för att säkerställa att det kvar på en neutral nivå. Att kranvatten för att sitta för en dag att bli av med klor innan den läggs till din fisk tank, om det behövs.

• Välj ett filter. Välja ett piggyback filter för en mindre tank eller kapseln filter för större tankar med flera guldfisk. Byt filter regelbundet.

• Sifon avfall ur gruset om varannan vecka att plocka upp överskott avföring.

• Dekorera tanken med stenar och växter bakom vilken guldfisk kan dölja. Ta bort växter som börjar titta vissna som ruttnande växter kan frigöra toxiner i vattnet. Lägga till en airstone att öka syre.

• Mata dina fiskar en god kost. Guldfisk äta flera små måltider per dag. Mata din goldfish färdigförpackade guldfisk mat och inte ÖVERGÖDA dem.