mynewspapers.net

Hur man tar hand om min mjuka topp Cabriolet

Hur man tar hand om min mjuka topp Cabriolet


En mjuk topp Cabriolet förhöjer upplevelsen av cruising grannskapet på en solig dag. Tyvärr kräver en ragtop lite mer skötsel och utfodring än en vanlig bil. Om vänster untended, en tyg topp kan ruttna och växa mögel och en vinyl topp kommer att spricka och skala. När rötan börjar ställa kommer göra du inte mycket om det förutom ersätter hela toppen. Det tar bara lite extra omsorg för att hålla din mjuka toppen ser frisk i år.

Instruktioner

• Tillämpa ett protectant när du först få bilen och sedan ungefär en gång varje månad. Använda en vinyl protectant för vinyl toppar och en fabric protectant för tyg toppar. Gäller endast protectant en ren, torr topp.

• Tvätta bilen regelbundet, inklusive ragtop, precis som vanligt. Använd en pensel och en mild bil schampo godkänd för typ av toppen du har. Vissa schampon är bara bra för vinyl toppar, några för tyg toppar och några för båda.

• Hänga upp efter tvätt det eller efter ett regn tills det torkar helt. Parkera bilen utanför istället för i garaget för att den översta torrt.

• Parkera din ragtop inomhus under vintern om du bor i ett område där det snöar. Vill du förmodligen inte kommer att köra en cabriolet i kylan ändå, och snön och isen brukar göra din toppen bra.