mynewspapers.net

Hur man tar hand om en maltesisk pudelDen maltesiska pudeln, en hybrid ras kallas även Maltipoo, är en korsning mellan den maltesiska och pudel. Denna blandras är vida känd för det intelligens och iver att behaga. Maltipoo är också en kärleksfull följeslagare och används ofta i terapi. Om du har en Maltipoo eller är intresserade av att lägga en Maltipoo till din familj, bör du se till att ha tillförlitliga uppgifter om hur att ta hand om en.

Instruktioner

• Vet din uppfödare. Upprätta och upprätthålla en relation med din Maltipoo uppfödare. En uppfödare kan ge dig en hel del information om hundens kost, disposition och gemensamma egenskaper för rasen. Köp inte din Maltipoo från en hundvalp kvarn eller djuraffär.

• Ta din Maltipoo till veterinarian minst en gång om året. Din veterinär kommer att utföra en allmän hälsa examen och ta itu med eventuella problem som uppstår. Om vanliga problem med rasen, ögonproblem, tandproblem, hjärtsjukdom, låg sköldkörtelfunktion, allergier och beslag ska din Maltipoo kontrolleras.

• Mata din Maltipoo hälsosam, frisk hundmat. Besök din lokala djuraffär för råd om vad du ska mata din Maltipoo, eller tala med din veterinär. Foder din Maltipoo två gånger om dagen, med 5/8 till 1 1/2-kopp Matportioner, beroende på hundens vikt och storlek.

• Groom din Maltipoo. Bada den en gång i månaden med en mild hund tvål och se till att skölja bort all tvål för att undvika irriterar huden. Trimma din hunds naglarna en gång varje två till tre veckor och borsta tänderna minst två gånger i veckan.

• Utöva din Maltipoo. Gå din hund minst en gång om dagen, köpa leksaker för din Maltipoo och spela spel med din hund att hjälpa honom att frigöra energi och få ordentlig motion.

• Träna din hund. Många människor tror att små hundar inte kräver lydnad bildning på grund av sin storlek, men alla hundar är lyckligare, säkrare och bättre följeslagare med grundläggande lydnad färdigheter.