mynewspapers.net

Hur man tar hand om dvärg Hamster spädbarn

Hur man tar hand om dvärg Hamster spädbarn


Det är spännande när du upptäcker att din sällskapsdjur dvärg hamstrar har barn. Du kanske undrar hur till omsorg för barn och mamma så att din baby dvärg hamstrar kommer växa stora och starka. Mor blir bästa expert på hur man skall höja sin barn och du kan ta hand om henne som hon är vårdande för sin nya unga.

Instruktioner

• Låt baby dvärg hamster mor tar hand om spädbarn utan utifrån störningar. Kontrollera att mor dvärg hamster har gott om mat och vatten så att hon kan producera mjölk för nya baby hamstrar. Vid inte baby dvärg hamstrar under de första dagarna i livet. Baby dvärg hamstrar är mycket bräcklig och mamman kommer att vara den bästa experten på ta hand om sitt barn. Rengöra resten av buren, och ta hand om mamman som du normalt skulle, men lämna de barn bo ensam. Om mamman flyttar barn från boet du kan rengöra boet men flytta inte barn på egen hand.

• Ta bort alla barn som dör inom några dagar. Flytta dem ur boet och bort från dvärg hamster inneslutningen kommer att säkerställa att inga sjukdomar att vidarebefordra de andra bebisarna. Ibland kommer några av barn från ett parti av dvärg hamstrar dör oavsett hur du bryr dig om dem.

• Nedläggning av mamma blir den en anledning till att du slutar ta hand om baby dvärg hamster själv. Om mamman dör under förlossningen eller beslutar att inte ta hand om barn, blir det upp till dig att vårda dem genom nästa 18 till 20 dagar.

• Köpa en liten spruta och vissa mjölkpulver från din lokala djuraffären. Om du inte kan hitta en spruta kan en dropper fungera lika bra. Du kommer att behöva mata varje barn med sprutan full av mjölk flera gånger om dagen. De bör utfodras minst varannan timme eller när barn gråta med hunger. Efter 18 dagar spädbarn kommer att börja dricka vatten och äta mat och kan avvänjas från sprutan.

• Separat manliga dvärg hamstrar från kvinnlig dvärg hamstrar på cirka fyra veckor gamla. Detta hindrar dig från att ha fler barn. Hamstrar inser inte att de är bröder och systrar och att återge i snabb takt.