mynewspapers.net

Hur man tar hand om Camellia buskar

Hur man tar hand om Camellia buskar


Den camellia bushen är härdig till US Department of Agriculture zoner 7 och 8, även om det finns vissa sorter som kommer att göra bra i zon 6, enligt North Carolina State University Cooperative Extension. Kamelior är inte en svår växt att vårda och fylla lågsäsongen trädgård med dyker mjuk färg. Den viktigaste aspekten av en camellia buske vård är mängden solen den tar emot. En delvis solig plats som skyddar växten från tidigt på morgonen och sena eftermiddagssolen är perfekt.

Instruktioner

• Gödsla en camellia buske för första gången i mars, när du först ser knoppar. Befrukta två gånger mer mellan mars och augusti. Använda en formel som rekommenderas för kamelior och tillämpas i den takt som instruerat på etiketten. Sprida gödseln i jorden vid den bredaste delen av camellia buske och vatten för att blöta marken till rötterna.

• Vatten camellia att hålla jorden fuktig till ett djup av 14 inches. Jorden bör aldrig runka, bara något fuktig. Tills du bestämmer hur länge att vatten till ett djup av 14 inches, gräva en liten 14-tums djupa hål, 6 inches från camellia buske och kontrollera vattenhalten i marken efter vattning.

• Sända en 3-tums lager av kompostmaterial över jorden runt den camellia bushen. Utspridda kompostmaterial till anläggningens DROPP linje.

• Kontrollera den camellia bushen för bladlöss och spinn med jämna mellanrum. Dessa är de två vanligaste växtskadegörare och de kan styras med insektsbekämpning tvål sprayer. Spraya produkten direkt på skadedjur, i den takt som anges på etiketten.

• Beskär busken camellia tidigt på våren med hand klippverktyg, innan det börjar producera ny tillväxt. Skär alla döda och svaga grenar tillbaka till sina poäng av ursprung. Om bush är igenvuxna kan du klippa det tillbaka till halva dess storlek. Även om detta inte kommer att skada växten, kan du förlora dina blommor i den kommande säsongen.