mynewspapers.net

Hur man tar bort vatten fläckar från en Polyester bröllopsklänning

Hur man tar bort vatten fläckar från en Polyester bröllopsklänning


Även de minsta av vattenfläckar kan förstöra en annars perfekt bröllopsklänning, särskilt om klänningen är gjord av polyester och du är osäker på hur du tar bort den. Råkar spilla vatten på din klänning eller ens bli en del av det våta kan orsaka en vatten fläcken. Denna fläck ser något mörkare än resten av klänningen och kan ha en mörkare ring runt ytterkanterna. Tro det eller ej, är en av de bästa sätten att få bort vattenfläckar från tyg med vatten.

Instruktioner

• Fyll en tekanna med vatten och koka upp på spisen. Placera en liten bit av tyg över pipen av Tekanna, att förhindra ånga från forsande ut. När vattnet börjar koka, ta bort från värmen och pekar ånga direkt på vatten fläcken tills det mättade fettsyror tyget och låt sedan torka.

• Blöt bröllopsklänningen något med vatten från en sprayflaska, nog att fukta tyget, men inte helt mätta den. Sedan köra nageln mot tyget, skrapa på fläcken eller Använd en Matt kniv för att skrapa på fläcken.

• Doppa en disktrasa i vatten och badda det på vatten fläcken, flyttar från insidan av fläcken till ytterkanterna. Detta gör att vattenfläckar att flytta ut och fjädrar i kanterna. När du blöt ner området, torka långsamt med en hårtork på dess lägsta inställningen.

• Doppa de färgade delarna av polyester klänningen helt i vatten blandat med Woolite eller en annan produkt avsedd för rengöring av ömtåliga kläder. Låt klänningen sitter i vattnet i 5-10 minuter och sedan kolla på fläcken, som detta bör ta bort alla spår. Vara noga med att göra detta om din klänning har beading eller avancerade detaljer.

• Tryck på mjukpapper ner ovanpå vatten fläcken, byta bitar när en blir mättad. Denna metod används vanligtvis för att ta bort vattenfläckar på mattor, men kan också användas på kläder. Låt den mjukpapper absorbera alla spår av vatten och när det är torrt, fläcken bör vara borta.