mynewspapers.net

Hur man tar bort & ersätta tändningen på en 2004 Chrysler Sebring

Hur man tar bort & ersätta tändningen på en 2004 Chrysler Sebring


Tändningen en 2004 Chrysler Sebring är den del som ligger på rattstången som gör att nyckeln till att vända och fordonet att starta. När tändningen inte fungerar, kan det bli omöjligt att vända nyckeln och starta bilen. 2004 Sebring tändning växel och borttagning förfarandena är liknande till de av Avenger, Stratus och andra Chrysler fordon. En reparationshandbok för endera av dessa modeller kommer att ge den schematiska du kan behöva för referens.

Instruktioner

• Koppla ur bilbatteriet kabeln från batteriet terminalen. Flytta kabeln så att det inte kan komma i kontakt med någon metall yta. Sätt in nyckeln i tändningen och vrid till alternativet tillbehör. Detta är den plats du slår en nyckel till att lyssna på radio medan motorn är avstängd och är märkt "Tillbehör"

• Ta bort tilt wheel armen genom att vrida den moturs. Ta bort övre och lägre styrning kolumn paneler med torx-bitars. Ta bort nyckeln från tändningen och ställ åt sidan inom räckhåll. Du kommer att använda nyckeln igen. Koppla bort de elektriska ledningarna från tändningslåset. Dessa trådar är de som slår på invändiga belysningen och tutningar när en nyckel lämnas i tändningen i läge off. Om din Sebring är utrustad med en loop antenn, ta bort detta från tändningslåset också.

• Ta bort tre tändningslåset fästskruvar med tamper bevis torx lite. Avsätt dessa skruvar. Dra av tändningen från rattstången tills kolumnen lås manöverdonet är utsatt. Kolumnen lås manöverdonet är den lilla flagga-formad bit ligger på botten av tändningen. Flaggan ska vara i 3 oclock ' position. Koppla bort den elektrisk tråd som går in i elektriska sele till tändning växel sele kontakten. Tryck på flikarna som säkra kopplingen till tändningslåset och ta bort den från tändningslåset.

• Installera gamla nyckellås till nya tändningslåset. Du kommer att behöva göra detta för att kontrollera din bil nyckel matchar den nya ignition switch församlingen. Observera i ansiktet av tändningen. Det liknar en gångjärn tallrik med två primära delar som interlock. Sätt in nyckeln i gamla knapplåset och förvandla det till startposition. Du kommer att se lock pin ur låscylindern. Tryck lock pin in med en liten skruvmejsel. Detta gör att låscylindern att dra sig ur tändningslåset.

• Tillbaka nyckeln till läge off och ta bort låscylindern från gamla tändningslåset. Skjut den gamla låscylindern i nya tändningslåset. Justera lock PIN-koden på cylindern med lock pin bostäder på den nya växeln. Vrid nyckeln till låsa läget se till pin lås cylindern i switch bostäder. Vrid nyckeln från startposition tillbaka till den tillbehör.

• Sätt ihop av tändningen på rattstången. Ta bort nyckeln, Anslut sele till den nya växeln och kontrollera flikarna lås Klicka på wire harness kontakten. Installera de tre monteringsskruvarna i tändningslåset och Anslut de elektriska ledningarna för belysning och chimes tillbaka till tändningslåset. Installera de övre och nedre kolumn trim sköldarna och tilt wheel spaken. Återanslut negativa batterikabeln till terminalen.