mynewspapers.net

Hur man talar med proteser

Hur man talar med proteser


Om en patient bär fullständiga eller partiella proteser, kan jämkningsperioden till nya proteser variera från person till person. Vissa människor anpassas lätt till proteser och andra människor kämpar med att lära sig att äta och tala med nya proteser. Efter att ha fått nya proteser, öva tala högt ofta för att lära dig att minimera svårigheter du kan ha. Med övning och insats, du kommer snart att tala enkelt och det bör vara svårt för andra att upptäcka att du bära proteser.

Instruktioner

• Välj en bok eller tidning att läsa högt. Behandlingen muntligt ensam ger dig praxis och förtroende för att tala inför andra.

• Stå eller sitta framför en spegel så att du kan titta på dig själv medan du talar.

• Stäng din mun, bita ner försiktigt och svälja en gång.

• Börja läsa högt medan du tittar på dig själv i spegeln. Praktiken enunciating ord tydligt, särskilt med "f" och "s" ljud (ofta svårt ljud för ny protes bärare). Praktiken ser naturligt som du talar så det inte kommer vara självklart att du bära proteser.

• Långsam ert tal om du hör eller känner en att klicka på från dina proteser medan du talar. Pausa dina talar om du känner att din tandprotes glida sin plats. Bita tänderna ner försiktigt, svälja igen för att flytta proteser och sedan fortsätta tala långsamt.