mynewspapers.net

Hur man talar med en deprimerad tonåring

Hur man talar med en deprimerad tonåring


Depression är en livsförändrande sjukdom som drabbar cirka en av åtta tonåringar. Märker tecken på depression kan vara en utmaning, men det är absolut nödvändigt att ta upp frågan. Några vanliga tecken på teenage depression innefattar förändringar i sömn eller äta vanor, frekvent gråt och tillbakadragande. Du kan märka din tonåring visar irritation, samt brist på entusiasm och förlust av intresse för aktiviteter den tonåring som en gång hade. Närmar sig en tonåring med depression ska inte tas lättvindigt.

Instruktioner

• Strategi tonåringen i ett icke-dömande sätt. Uttryck att du har märkt tecken på depression och vidarebefordra din oro.

• Vara lugn och kärleksfull om tonåringen inte är lyhörd först. Låt tonåringen vet att du vill lyssna på hennes oro. Vara långlivade men inte övermäktigt när man talar med tonåringen. Tvinga inte tonåring att prata och respektera hennes komfortnivå. Ha tålamod eftersom det kan ta tid för tonåringar att öppna upp.

• Undvik föreläsa när en tonåring äntligen öppnar upp. Betona din oro, men fokus på lyssna på hans frågor. Fråga honom om han vill ha din hjälp med att hitta lösningar. Inte ge honom råd om han inte vill det, och inte ge honom ultimatum.

• Svara på din tonåring problem med validering. Även om du känner hennes oro verkar irrationellt, kom ihåg att problemen verkar verkliga till henne. Du tonåringen att veta att du förstår hon känner ledsen och hennes oro är giltiga.

• Tala med tonåringen om ser en psykolog eller läkare som kan hjälpa honom att arbeta igenom sina problem. Ställ in en tid hos en läkare direkt.