mynewspapers.net

Hur man talar med en chef om en arbetstagare som inte respekterar du

Hur man talar med en chef om en arbetstagare som inte respekterar du


Hantera svåra människor på arbetsplatsen ibland kräver ingripande av din chef eller arbetsledare. Detta gäller särskilt när det gäller medarbetare som visar brist på respekt. Det kan tyckas svårt att prata med din chef eller arbetsledare om frågan, men kommunikation är nyckeln i konfliktlösning. Att veta hur att prata med din chef om en medarbetare som inte respekterar dig ger dig möjlighet att lösa dina problem på arbetsplatsen.

Instruktioner

• Hitta en säker och neutral plats att diskutera konflikten. Medarbetaren gemensamma utrymmen och konferensrum är användbara för att få din chef uppmärksamhet för en diskussion av detta slag.

• Identifiera ett lämpligt tillfälle att diskutera ett ämne utförligt. Det är inte respektfullt till din chef eller medarbetare när du tar upp tid under en hektisk del av dagen. Begära några av din chefs tid med att förklara att det är en fråga som rör en konflikt mellan dig och en medarbetare. Din chef kanske vill veta om problemet då, eller han kunde boka en tid för en diskussion.

• Hävda dina problem med din chef moget och distinkt. Ta inte på för mycket av brottsoffrets inställning eftersom detta kan smitta av på fel sätt med en arbetsgivare. Om, kan din chef begära att dina medarbetare att närvara under diskussionen eller efter.

• Lyssna på din medarbetares sida av historien utan att avbryta eller överreagerar. Din chef behöver höra båda sidor av historien att fatta beslut om en resolution mellan dig och dina medarbetare.

• Skriv ner en lista över de saker som din kollega har gjort så att du känner dig kränkt. Använd listan ta din chef medan de diskuterar frågan.

• Adress respektlöshet med chefen utan att vara anklagande. Till exempel, säga att du "känna" kränkt och du "känna" dina medarbetare är att vara skadlig. Säg inte platt ut "han disrespected mig." En anklagande attityd kunde lägga sordin på din diskussion.

• Håller med om att nå en resolution som är rimlig med din chef och medarbetare som har disrespected du. Konfliktlösning tar kompromiss, särskilt när du har att arbeta med den person som är att vara respektlös.