mynewspapers.net

Hur man talar med en arg tonåring

Hur man talar med en arg tonåring


Föräldraskap tonåring kan vara en av livets svåraste uppgifterna. Uppgångar i hormoner, en naturlig önskan att separera från föräldrar och ett behov av att definiera sig själva ofta orsaka tonåringar att bli Butter eller arga. Medan det kan vara en utmaning för att lista ut hur man talar med en arg tonåring, det är viktigt för dig, öppna ditt barn och din familj som helhet att hitta sätt att hålla kommunikationslinjerna som ändringarna relation.

Instruktioner

• Tillåt din tonåring tid och utrymme för att lugna ner. Om din tonåring är upprörd över en specifik situation eller arg med dig direkt, är det mycket osannolikt att du kommer att kunna ha mycket av en konversation när känslor kör hög. Vänta ett par timmar, eller ens en dag, efter en känslomässiga utbrott innan jag tar upp frågan.

• Lyssna uppmärksamt och aktivt. Det är mycket möjligt att du vet exakt varför din tonåring är arga. Dock kan så att din tonåring chansen att uttrycka dessa känslor verbalt vara till hjälp att skapa en atmosfär gynnar öppen dialog. Låt ditt barn göra det mesta av snacket; ställa frågor och formulera om din tonåring uttalanden för att visa att du förstår.

• Ta inte tonåringens uttalanden eller åtgärder personligen. Tänk på att din tonåring inte kanske på ett adekvat sätt kontrollera att ilska ännu. Medan du bör alltid räkna med en viss respekt, är det viktigt att behålla lugnet och trappas upp situationen genom att låta dina egna känslor komma i vägen.

• Förklara lugnt din position. Även om din tonåring håller inte med er hållning eller inte är villig att erkänna det, förstår han åtminstone var du kommer ifrån.

• Be om ursäkt om du hade fel. I vissa fall kan du upptäcka att din tonåring är arg på dig för ett giltigt skäl. Säger att du är ledsen är ett bra sätt att rätta till situationen, modell lämpligt beteende och förbättra din övergripande relation genom att fastställa att respekt går åt båda hållen.

• Ge din tonåring en väg ut. Om din tonåring tagit alltför något, en föreläsning kommer förmodligen bara skapa defensiveness. Ett litet skämt eller en kram vara ofta tillräckligt för att uppmuntra ditt barn att be om ursäkt.

• Sluta inte försöker. Om ditt första försök på ett samtal med din arg tonåring inte arbetade, försök igen. Medan pride kan komma i vägen ibland, din tonåring generellt behöver och vill ha ditt engagemang i hennes liv. Genom att göra det känt att du är där när ditt barn är redo att prata, du kommer att öka förtroendet och förbättra kommunikationen.