mynewspapers.net

Hur man täcker ett Popcorn tak

Hur man täcker ett Popcorn tak


Popcorn i tak eller texturerat tak var populära tillbaka i 1950- och 1960-talet. Nu dessa typer av taket är föråldrade och kan även innehålla skadliga asbest. Texturerat tak kan bli missfärgat och Visa vatten markeringar, så småningom börjar flagna och kan se fula. Om din texturerade tak inte är gjorda med asbest är det relativt enkelt att välja polystyren eller mineralfiber takplattor att täcka dem. Du kan ge ditt hem en helt ny look genom att limma kakel direkt över popcorn taket.

Instruktioner

• Ha taket testas av en asbestsanering företag för att säkerställa att det inte innehåller asbest. Om den innehåller asbest måste du anlita ett professionellt flyttföretag ta bort textur, för din egen säkerhet. Om taket inte innehåller asbest kommer det vara säkert att täcka.

• Mät ditt tak att se hur många brickor du behöver.

• Placera en damm ark i golvet och på möbler för att skydda från någon fallande textur. Använda en kvast att försiktigt borsta bort all smuts och spindelnät.

• Starta mitt i taket. Använda en krita linje för att köra en rak linje till en yttervägg. Detta är att se till att du placerar ditt kakel raka.

• Applicera lim på baksidan av takplattor med en murslev. Du bör sätta tillräckligt limmet på baksidan så det kommer att hålla sig ända ner till taket och inte bara över texturen. En fjärde tum är i allmänhet tillräckligt.

• Fortsätta att placera brickor tills hela taket har täckts. Använd ett måttband för att mäta några brickor måste skäras. Skär kakel med en vass mattkniv och driva dem på plats.