mynewspapers.net

Hur man ta hand om en vit och grön Ivy anläggningen

Hur man ta hand om en vit och grön Ivy anläggningen


Ivy (hosta) kommer i hundratals sorter, vilket gör det en mångsidig krukväxt som utomhus marktäckande. Bladen av ivy varierar mycket i färg, storlek och form. Vintergröna typer, såsom algeriska, engelska och persiska ivy har blad sträcker sig från 1 till 8 inches lång. Bladen kan vara grönt, svartaktiga grön, eller brokiga grön, gul, grå eller vit. Anläggningen har en avslutande vana och fäster på alla hårda ytor den kommer i kontakt med. Grön och vit ivy används inomhus i topiaries och korgar eller utomhus blomsterrabatter.

Instruktioner

• Placera murgröna i ett fönster som vetter mot norr, öst eller väst. Vitt och grönt ivy behöver ljus, men inte direkt ljus. När den placeras i skuggan, kan bladen bli helt grön, enligt Clemson University. Hålla dagtemperaturerna mellan 10,0 och 21,1 grader C.

• Vatten brokig ivy att grundligt, men låt det torka ut mellan vattningarna. Lägg fingret i grytan. Marken ska känna torr 1/2 tum under ytan innan du vattnar igen. Murgröna på en bricka med små stenar fylld med 1/2-tums vatten för att öka luftfuktigheten, men låt inte anläggningen för att sitta i vatten.

• Gödsla murgröna en gång i månaden med ett balanserat krukväxt-gödselmedel enligt paketet riktningar. Inte gödsla när tillväxten saktar på grund av värme eller vintern sommartemperaturer. Anläggningen är i ett tillstånd av dvala, och behöver inte ytterligare näringsämnen.

• Rensa ut eller spraya vatten på bladen angripna av bladlöss, Mjölig buggar eller andra skadedjur. För allvarliga angrepp, spraya bladen grundligt med en insektsbekämpning tvål spraya. Coat undersidan av bladen som toppar.