mynewspapers.net

Hur man syr med Stretch Polyester

Hur man syr med Stretch Polyester


Att veta vad som ger stretch polyester dess smidighet och hur fungerar korrekt med dessa egenskaper medan sömnad kan göra skillnaden mellan ett projekt som är lätt att avsluta och en som är kantad med frustration. Stretch polyester är en akryl tyg som är blandad med Spandex eller Lycra den stretchig. Detta kan orsaka tyg för att flytta och avviker från en sömnad linje om du inte vet några enkla knep för att arbeta med stretch polyester.

Instruktioner

• Undvik trasiga sömmar på grund av spänningen på skarv av threading din maskin med ett texturerat polyester tråd eller nylontråd. Dessa kommer att ha mer "ge" till dem än allrengöringsmedel trådar och möjliggör mjuk stretching i sömmarna. Trä spolen av maskinen med samma tråd och göra vissa du använder en kulspetspenna synål. Stift tyger tillsammans med rak stift varje 4 till 5 inches för att säkerställa att tyget sitter på plats. Ta bort stiften innan de kommer i kontakt med symaskin nålen.

• Experiment med din sömmar på skrot tyg, justera antalet maskor per tum och stygn spänningen. Med en overlockmaskin sy, sy en söm några inches lång. Ta bort den från datorn och placera vissa spänningar på sömmen från båda riktningarna att avgöra om trådarna som håller. Om de inte, som innebär du har inte tillräckligt många stygn per tum och du måste justera inställningen söm på maskinen sy närmare. När du experimenterar med tyget och maskin inställningar kommer du att upptäcka den perfekta matchen att tillverka starka och stabila sömmar.

• Mata tyget i maskinen försiktigt, utan överdriven stretching eller dra, längs hela din söm. Onödiga dra eller stretching kommer att direkt påverka söm elasticitet, samt det färdiga utseendet och hur objektet kommer att lägga när buren (om kläder) eller placeras. Eftersom det är omöjligt att järn stretch polyester att justera det sätt en söm lägger, är det nödvändigt att färdiga sömmen är sydd korrekt.