mynewspapers.net

Hur man syr handdukar

Hur man syr handdukar


Att göra din egen badlakan kan vara roligt, speciellt om du vill ha en anpassad storlek och färg. Det är enkelt att göra och för den person som älskar att sy, detta projekt kan vara snabb och tid effektivt. Hemgjord badhanddukar gör perfekta presenter, för semester, bröllop, duschar baby och inflyttningsfest presenterar. De är alltid behövs och alltid används av de som mottar dem. Du kan också göra egna handdukar och tvätta kläder med exakt samma metod, bara klippa på olika storlekar. Så gör ett helt Ställ och ge dem som en gåva idag.

Instruktioner

• Köpa en tung frotté eller egyptisk bomull med kammad loopar. Desto tyngre bomull, den mer absorberande. Du vill köpa tyget av gården, och detta beror på hur många handdukar du vill göra. Den genomsnittliga badhandduk är 30 av 48 inches, men du kan ändra storleken på dina egna personliga behov. Både tyger kan hittas på de flesta Tygaffärer eller kan du köpa tyget online på sådana webbplatser som fabric.com och jandofabrics.com (se länk i resurser).

• Ställ in symaskinen på ett arbetsbord med massor av extra utrymme. Koppla in maskinen och tråd med en bomull-inslaget polyester tråd, enligt maskin riktningar.

• Låg tyg ute på en ren yta. Släta alla rynkor. Använda din sömnad måttband, åtgärd längs den yttre kanter först längden som du önskar dina handdukar vara, plus ytterligare 1/2 tum både längd och bredd klokt. Detta gör att du kan vika och fåll kanterna med din symaskin. Kom ihåg den genomsnittliga badhandduk är cirka 30 av 48 inches, men du kan anpassade skära till den storlek du vill ha handdukar att vara.

• När tyget skärs i den storlek som du vill, med hjälp av raka sömnad pins och din måttband, vik alla kanter 1/2 tum. Fästa kanterna varje 2 inches för att hålla veck på plats.

• När du har slutfört veck längs kanterna, sy kanterna med hjälp av arbetsprofilen tät sicksack tråd. (De flesta symaskiner har en sicksack inställning.) Bo närmast innerkanten, inte den yttre delen av den. Gå över kanterna en andra gång. Trimma alla hängande trådar.

• Nu att handduken är putsade och sytt, plats handdukar i tvättmaskinen. Tvätta och torka två till tre gånger att befria tyget av fuzz och lös tyg.