mynewspapers.net

Hur man syr filtad ull projekt

Hur man syr filtad ull projekt


Tovning ull är en process där ullfibrer är tovigt tillsammans med en kombination av värme, friktion och vatten. Många människor har oavsiktligt filtade ylletröjor maskin tvätt och torkning dem. Tovad ull är tjockare än andra ull tyger och är ett mångsidigt material att arbeta med. Även om ullen var ursprungligen stickad, det inte kommer att riva upp om cut efter tovning. Dock kan sy filtad ull projekt vara svårt på grund av tjocklek och styvhet av tyget.

Instruktioner

• Vissa tovad ull är tunt nog som ska sys som vanliga tyger med en symaskin. Helt enkelt fästa de ullen kanter tillsammans och sy. Sömsmånerna behöver inte vara stor, eftersom tovade ullen inte kommer riva upp liksom andra tyger. Använd någon av maskinens stygn för att sy filtad ull tillsammans.

• Vispa sy ihop tyget. Piska sömmar används ofta för att lägga till en dekorativ söm i många sömnad och stickning projekt. Lägg varje bit ull på en plan yta med rätt sidorna mot dig. Nyp i filtad ull ihop så att en fjärdedel tum av fel sidor av tyget vidrör. Sätt in nålen från höger till vänster genom båda bitar av ull och dra tråden. Bära tråden över toppen av sömmen tillbaka till höger sida och infoga nålen igen. Upprepa tills sömmen är klar.

• Använd en langettstygn till bit tyg tillsammans. Langettstygn är en annan form av dekorativa sömmar och används ofta över de råa kanterna av filtar. Den kan användas att avsluta kanterna på filtad ull eller att gå med två bitar av ull tillsammans. Placera ullen fel sidor tillsammans och in nålen från baksidan av tyget på framsidan. Sätt in nålen igen framifrån och tillbaka och dra tråden de flesta av vägen genom, lämnar en liten slinga. Sätt in nålen från baksidan genom denna öglan och dra spända. Upprepa varje 1/8 tum till 1/4 tum ifrån varandra tills du har nått slutet av sömmen.