mynewspapers.net

Hur man svarar ett utvecklingssamtal

Hur man svarar ett utvecklingssamtal


I allmänhet genomföra arbetsgivare medarbetarsamtal varje år för att låta anställda vet deras produktivitet och de områden de skall förbättra på. Ditt utvecklingssamtal kan omfatta att fylla en självutvärdering avseende din arbetsprestation före utvärdering mötet. Under själva mötet, kommer din handledare gå över resultaten av din egen bedömning och diskutera sin egen uppfattning om din arbetsprestation. Det är därför viktigt att du vet hur att svara på frågor som rör ditt utvecklingssamtal.

Instruktioner

• Utveckla en objektiva sinnesstämning före att ta itu med frågor. Du kanske frestas att ge dig själv högt betyg på varje fråga frågade om din prestation. Men innan du gör, stanna upp och tänka noga. Om du överdriva dina prestationer och kommer din handledare troligen vet eftersom hon har observerat dina framsteg. Fråga dig själv några svåra frågor innan du börjar svara på frågor för bedömning.

• Fråga dig själv om det arbete som ni har bidragit gjort en positiv inverkan på produktiviteten. Granska din interaktion med dina medarbetare, och hur du har tjänat kunder. Avgöra om du är medveten om vad som förväntas av dig och om du har uppnått dessa förväntningar. Undersöka om du generellt förväntningar eller överskrider dem. Bestäm vad du hoppas att uppnå i din karriär och hur du planerar att komma dit. Vara ärlig i dina slutsatser.

• Dokumentera hur du konsekvent bidragit till företagets övergripande mål. Använd exempel markera dina poäng. Till exempel om du ingår i ett säljteam och du bidragit till lagets framgång, ange den exakta siffror och datum för dina prestationer. Om du lämnat ovan genomsnittliga kundservice till klienter, lista de kommunikationsstrategier som du använt och någon klienten feedback du fått. Inte skryta om dina prestationer. helt enkelt statliga dem och säkerhetskopiera dem med fakta.

• Diskutera någon extra utbildning du fått under din bedömning. Kanske föreslog din handledare du genomgå ytterligare utbildning om en särskild aspekt av ditt arbete. Kanske du har lärt dig ytterligare kunskaper på din egen som ökat dina kunskaper om arbete. Inklusive denna information visar din självsäkerhet och din önskan att växa som anställd.

• Diskutera dina utvecklingsbehov. Fråga vilken utbildning eller resurser du behöver att göra ditt jobb mer kompetent. Fråga om typ av stöd som finns så att du är medveten om den avenue du måste vidta för att uppnå tillväxt i din karriär. Om din handledare är medveten om din önskan att växa, kan det öka ditt utvecklingssamtal.