mynewspapers.net

Hur man svara på telefon intervjufrågor

Hur man svara på telefon intervjufrågor


En av de minst favorit delarna av intervjun för många människor är telefonintervju. En telefonintervju är en där en rekryterare kallar dig för intervjun i stället för ett ansikte mot ansikte möte. Vanligtvis är utnyttjas detta som en föregångare till andra omgången att intervjua, och är gjort av någon på personalavdelningen. Om du ställs inför en telefonintervju, kanske du behöver lite hjälp med hur man svara på frågor som presenteras.

Instruktioner

• Tala tydligt till rekryteraren och se till att tillkännage dina ord. Människor tenderar att prata snabbt över telefon eftersom den andra personen inte är där. Se till att du bromsa ditt tal, tydligt uppge dina ord och se till att intervjuaren kan höra varje ord.

• Svara på frågor tillförsikt. I en besöksintervju, kan du andas förtroende med ditt kroppsspråk. Här är allt du behöver din röst. Kontrollera att du är säker på vad du säger.

• Leende när du talar. Även om intervjuaren inte kan se dig, den gamla devisen är "höra ett leende" sant. Intervjuaren kommer att lämna med ett intryck av att ni var vänliga.

• Håll dig borta från negativa kommentarer i denna intervju. Regeln att du aldrig bör bad-mouth ditt gamla jobb och bossar gäller även för telefonintervjuer. Försök att presentera tidigare svårigheter i ett positivt ljus.

• Har anteckningarna framför dig så har du en guide för dina svar. Ha en förteckning över prestationer du kan pumpa upp om du behöver. Hålla ditt CV händig så du kan följa med rekryteraren. Detta kommer att visa hur förberedd du är och förhoppningsvis lägga till din lista av proffs.

• Håll dina svar kort och koncist. Du bör endast tala 40 procent av tiden i en intervju. Låt intervjuaren att be om.