mynewspapers.net

Hur man styr mjöldagg med mjölk

Hur man styr mjöldagg med mjölk


Mjöldagg är en svampsjukdom som angriper rutinmässigt trädgård blommor som rose, phlox, lila och zinnia; och grönsaker som bönor, gurka, sallad och pumpor. Lämnar en vit till gråaktig beläggning på blad, knoppar och frukt och orsakar allmänna vanställdhet och försvagning av växter, är mjöldagg bäst utrotas genom användning av fungicider. Inte alla mjöldagg fungicider är kemikalier som måste köpas på din trädgård centrum. Medan det inte är ännu känt hur, i vissa fall mjölk kan bli av mjöldagg.

Instruktioner

Med hjälp av mjölk till kontroll mjöldagg

• Identifiera dina trädgårdsväxter som drabbas av mjöldagg. Enligt University of California visas mjöldagg som flammigt vita eller grå fläckar på topparna på bladen. I svåra fall, kan mjöldagg spridas till skott, knoppar och blommor av växter. Om du ser en vit kalkhaltig eller pulverlackering på din anläggning, är det mest sannolika mjöldagg.

• Förbereda din mjölk spray för mjöldagg. Blanda flytande mjölk med vatten vid en koncentration på mellan 10 och 20 procent mjölk. Om du har endast en växt eller två att spraya, använda en handhållen sprayflaska att avstå från mjölk lösningen. Om du har många växter som påverkas av mjöldagg, Använd en flaska sprayanordning för din slang, på andelen korrekta utspädning.

• Spraya dina växter, ta hand att försiktigt täcka alla ytor av anläggningen, inklusive undersidan av bladen. Den bästa tiden på dagen att spraya växter är första sak på morgonen eller på kvällen.

• Inspektera och respray drabbade växter en gång i veckan.