mynewspapers.net

Hur man stoppar småbarn från att kasta mat

Hur man stoppar småbarn från att kasta mat


Åren småbarn, barn snabbt framsteg genom ett antal viktiga utvecklingsmässiga milstolpar som inkluderar springa, hoppa, potta utbildning, sparkar en boll och trycka en leksak. Ännu kastar en annan ny färdighet småbarn utveckla. Små barn tycker det är fascinerande att föremål faller endast nedåt eller hur mamma eller pappa flera gånger plocka upp en tappad leksak eller napp. Denna nya färdighet kan dock bli mycket frustrerande att föräldrar när ett barn börjar gungade hennes mat över kanten på hennes barnstol. Om ditt barns bordsskick lämnar mycket att önska, kan att anta vissa tekniker minska din måltid röran och bromsa olämpligt uttryck för hennes spirande kasta färdigheter.

Instruktioner

• Klargöra dina förväntningar att ditt barn inte kasta sin mat. Fast säg "nej" när han kastar en bit mat på golvet, sedan ange regeln för att äta: "Mat går i munnen, inte på golvet." Medan det kan ta tid för ditt barn att internalisera regeln, är det första steget i att äta artigt att veta vad han bör och inte bör göra.

• Servera bara några tuggor av maten i taget. Vänta tills hon äter de biter innan erbjuder sin mer. Begränsa mängden mat på sin bricka minskar mängden röra hon kan göra genom att kasta mat.

• Köpa en speciell småbarn maträtt som fäster till barnstol med sugkoppar om ditt barn har kasta hans hela plattan på golvet. Medan en maträtt som är fäst till facket kommer inte att hindra honom från att kasta bitar av mat-- och han skulle även kunna slita skålen av sin bricka om han drar tillräckligt beslutsamt--kan det bidra till att begränsa några av hans potentiella mess. Om du märker honom försöker ta bort sin tallrik, placera händerna på plattan och säg "nej."

• Ta bort ditt barns tallrik och få henne från bordet om hon börjar gungade sin mat på golvet. Småbarn börja ofta kasta mat när de är fulla och uttråkad av sitter vid bordet. Ännu bättre, märker när hon börjar att förlora intresset äta och ta bort hennes tallrik innan hon har tid att börja kasta henne mat.

• Beröm ditt barn när han äter artigt. Berätta för honom vad en stor pojke han är och hur stolt du är när han bara sätter mat i munnen och när han berättar han är klar äta genom att be att få. Om du ger honom med massor av uppmärksamhet för att kasta sin mat på golvet--även om det är negativ uppmärksamhet - får han fortsätta beteende bara för att få en reaktion av dig. Uppmuntra till bra matvanor genom att belöna ditt barn med mest uppmärksamhet för att äta korrekt.