mynewspapers.net

Hur man stoppar motorn rökGå in någon auto butik och du kommer se en hel hylla avsedda för produkter som garanterar att stoppa motorn rök. Medan några hjälper tillfälligt, kan du lära dig hur man stoppar motorn rök genom att veta vad som orsakar det i första hand. Medan vissa typer av rök du behöver inte oroa sig, är andra varningssignaler som allvarliga inre skador kan inträffa. Lyckligtvis kan du stoppa motorn rök relativt lätt, oavsett orsaken.

InstruktionerKoppla bort negativa (svart) batterikabeln.Dra ut motorolja oljestickan och lukta på den. Om du har svart rök kommande form din avgasröret och din olja luktar gas, din bränslemixen är för rik eller har för mycket gas och för lite luft i den. Starta bilen och justera din tomgång bränsle-mix skruven på din förgasare tills det finns ingen svart rök när du trycker ner på gaspedalen. Om din bil är bränsleinsprutning, sätta en-Insprutare renare tillsatsen med din gas på din nästa fylla upp, som ska klara upp problemet.

Hur man stoppar motorn rök


Gnida fingrarna i olja på oljestickan. Om det är tjock och krämig och du har vit rök kommer från din avgaser, har du glykol förstör din olja. Använder en Hylsnyckelsats, ta bort bultarna till rubriken, skrapa bort gamla header packningen och ersätta hela sidhuvudet packningen med den som ingår i din ersättning motorn packning som. Den vanligaste orsaken till frostskyddsvätska kontaminerande din olja är misslyckandet med en header packning.Om du ser blå rök, olja är att få in din cylindrarna. Det kan finnas många orsaker till detta, men de flesta innebär en av de många packningar och o-ringar i ventilen och cylinder systemet misslyckas eller inte längre passande ordentligt, vilket är vanligt i äldre bilar. Innan du börjar jobbet för att ersätta alla packningar i området cylinder, försöker tömma alla olja från din motor och använda en tjockare olja. Det är tillräckligt för att stoppa läckan i många gamla bilar.