mynewspapers.net

Hur man stoppar kondens på tenn tak

Hur man stoppar kondens på tenn tak


De invändiga ytorna av plåttak paneler är speciellt benägna att samla kondens. Tyvärr för villaägare, kondens kan leda till allvarliga skador, inklusive taket läckor, dämpar fläckar, mögel tillväxt, blåsbildning färg och även insektsangrepp. Lyckligtvis, det finns åtgärder du kan vidta för att begränsa kondens på tenn tak.

Instruktioner

• Installera vinden ventiler. Attic ventilation hjälper till att förhindra kondensbildning på ditt plåttak. Enligt Dale Dorman, förlängning bostäder och miljö specialist med University of Georgia kräver vindar en fyrkantig fot av fri ventilation område för varje 150 kvadratfot av vinden område. Fem vent typer används ofta i krypgrunder, inklusive takfot, gavel, turbin och kontinuerlig ridge.

• Ökad omsättning. Cirkulation hjälper till att förhindra kondens. Öka cirkulationen genom att skapa små, effektiva fans i hela ditt hus eller med hjälp av luft-luft värmeväxlare. En luft-luft värmeväxlare har två fans, som tvingar varma, fuktiga luften ur hemmet och en annan som ger kall torr luft från utanför.

• Minska fukten i luften i ditt hem. Kör en avfuktare i vintermånaderna och en luftkonditionering under sommarmånaderna. Du kan köpa en hygrometer i järnhandeln som kommer att berätta den relativa luftfuktigheten i ditt hem. Helst ska den relativa luftfuktigheten vara mellan 30 och 50 procent.

• Minska fukt-genererande verksamhet. Begränsa de inhemska aktiviteter, såsom tvätt, bad och matlagning, som producerar fukt kan förhindra tak kondens.

• Tillämpa en ånga retarder på undersidan av taket. Två av de mest effektiva dunsten retarder material är polyeten plast duk och två skikt glasfiber filtar följs i varm asfalt. Men något material som har en permeabilitet betyg för 1.0 eller mindre kan vara en effektiv dunsten retarder.