mynewspapers.net

Hur man stoppar gräs & ogräs från att växa nära ett staket

Hur man stoppar gräs & ogräs från att växa nära ett staket


Gräs och ogräs växer nära ett staket eller stängsel raden kan vara en oönskad underhåll rutin för husägare. Extra tid måste spenderas under gården arbete att köra gräs trimmer, eller måste du ansöka potentiellt farliga ogräsmedel på en regelbunden basis. En lösning på problemet är upprätta en zon vid staketet med kompost eller sten. Korrekt installerad, detta område kommer att vara resistenta mot ogräs och kan också vara en attraktiv tillägg till ditt landskap.

Instruktioner

• Lägga ut ett rep eller slang längs stängslet linjen för att upprätta en rad för framkanten av mulched området. Detta hjälper dig att göra en konsekvent och rak linje för kanten av mulched området. Markera längs linjen med märkning färg. Använd en spade för att gräva ut marken underifrån ditt staket 1 fot på vardera sidan till ett djup av 1 till 2 inches. Läs in smuts i en skottkärra för bortskaffande när du fortsätter.

• Linje botten av utgrävda området med landskap duk. Landskap duk levereras normalt i 4-fots bred rullar--rulla en längd av tyg i botten av utgrävda området och trimma tyget med en mattkniv genom att gripa en trasa i ena handen och skära med den andra. Du kan hitta måste du trimma tyget att passa, eller du kan behöva överlappar separata delar. Det kommer att vara beroende av storleken på det område du grävt ut. När du når en staketstolpe, göra ett snitt vid 90 grader i riktning av stängslet linjen i duken, börjar på kanten, så du kan dra duken runt stängselstolpar.

• Fyll utgrävda området med dekorativ sten eller kompostmaterial. Du behöver.25 kubikfot av kompost eller sten för varje kvadratfot av mulched området. Mäta ytor genom att multiplicera längden med djupet i området. Till exempel om mulched området är 10 fot av 1 fot, är kvadratmeterantalet 10 fot. Du behöver 2,5 kubikfot av kompostmaterial (10 X 0,25). Rake kompost eller sten till nivå det när du fyller i området.