mynewspapers.net

Hur man stoppar dåligt beteende i en nio-årig pojke

Hur man stoppar dåligt beteende i en nio-årig pojke


Nio-åriga pojkar är ökända för dåligt uppförande, på grund av deras nyfikenhet och busiga natur. Stoppa dåligt uppförande hos pojkar kan vara en utmaning för någon förälder, men det finns åtgärder du kan vidta för att undvika konfrontationer med din son. Att vara diplomatiska och med vård och omsorg när att vara fast kommer att gå långt för att hjälpa din son som förstår sin dåligt uppförande och hur man ändrar den.

Instruktioner

Stoppa beteendet

• Ingripa omedelbart när du märker dåligt uppförande. Stoppa beteende det ögonblick det händer, kommer att snarare än att låta det fortsätta, hjälpa den nio-åriga pojken förstår hur allvarlig överträdelsen är.

• Be den nio-åriga förklara varför hans beteende stoppades. Ett barn har denna ålder kognitiva förmågan att börja förstå varför vissa beteenden är oacceptabla, och att ha honom berätta du (snarare än du berättar för honom) kommer att hjälpa i överenskommelsen av rätt och fel beteenden.

• Ta bort pojken från situationen, om nödvändigt, särskilt om ett annat barn är inblandade. Varje barn ska ges tid isär att slå sig ner, fokusera och tänka på hur deras beteende påverkas av annan person eller människor omkring dem.

• Ge en följd som är i nivå med dåligt uppförande. Till exempel om barnet bröt en lampa eller bud upp ett rum, bör han man rensa upp innan han gör något annat. Att ge en följd som sammanfaller med det negativa beteendet hjälper barn se orsak och verkan av negativa beteenden.

Ändra beteende

• Sitter barnet och har barnet brainstorma vad han kunde ha gjort annorlunda i den negativa situationen. Skriv ner (eller har barnet skriva ner) alla sätt han kunde ha agerat så han kan se han hade alternativa val.

• Rollspel scenarier där ett negativt beteende kan uppstå. Detta är viktigt att hjälpa en nio-årig pojke lära sig att hantera grupptryck, som kommer att vara (eller redan är) i hans liv. Ge pojken med olika alternativ för beteenden och leda honom till att välja det rätta svaret. Till exempel, om du ger ett scenario om två barn plocka på ett tredje, fråga honom hur han skulle reagera och hur hans val skulle påverka varje barn. Detta hjälper igen honom börjar behandla orsak och verkan av beteenden.

• Skapa en lista med barnet av oacceptabla beteenden och en följd att gå med var och en. Ett barn är mer benägna att undvika ett negativt beteende när han vet exakt vad sin följden kommer att bli. Med barn hjälp inställd realistiska konsekvenserna också föräldern en möjlighet att informera barnet han valde sin konsekvens, snarare än det som ges till honom av en förälder.