mynewspapers.net

Hur man stoppar ärrbildning från burns

Hur man stoppar ärrbildning från burns


Du kan få mindre brännskador i köket när du lagar mat, från solen, med utrustning såsom en locktång och heta föremål såsom skållning kaffe. Burns skada oavsett hur mindre och några brännskador kan lämna permanenta märken om det inte behandlas korrekt och snabbt. Du kan behandla mindre brännskador och deras besvär hemma med hjälp av vanliga hushållsartiklar och sunt förnuft.

Instruktioner

• Placera det område som har bränts under cool--inte kallt eller iskallt--kranvatten. Låt vattnet översvämma området och har det blöta alla kläder runt det brända området. Ta bort alla kläder runt brännskadan.

• Njut av området av brännskadan för minst 20 till 25 minuter. Detta kommer att stoppa förbränningen av huden och att det känns bättre. Lägg smör eller fett på ett bränt område.

• Håll vattnet på området så länge som möjligt. Blöt en trasa i cool kranvatten och håll den på brännskadan. När vattnet inte längre känns svala, våta tyget igen.

• Täcker området löst med steril kompress. Använd inte bomullstussar eller något som kan hålla sig till huden.

• Titta efter tecken på svullnad eller mer rodnad. Detta är den vanligaste orsaken till ärrbildning. Om du är i smärta, ta en over-the-counter smärtstillande såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen eller Paracetamol.

• Skydda det brända området från exponering för solen under ett år. Använd solskyddsmedel med en hög Solskyddsfaktor för att förhindra ändringar till hudens pigmentering.