mynewspapers.net

Hur man stickar ull strumpor för nybörjare

Hur man stickar ull strumpor för nybörjare


Hemgjord ull strumpor har en chunky, mysig känsla som är svår att få från affären par; som är känslan av tillfredsställelse kommer du få bära dem. Stickning strumpor kräver kunskaper i alla grundläggande stickning färdigheter--gjutning på, halka stygn, stickning, porlande, avm och arbetar i omgången. Men det är ett projekt som lämpar sig för knitters som inte har avancerade mönster-efter såsom kablar eller färg förändringar, skulle sann nybörjare vara bättre att ta itu med ett projekt som inte kräver lika mycket som formar och arbetar i omgången som stickning strumpor.

Instruktioner

• Knyt en lös slipknot. Glida en nål in i slipknot big loop. Dra åt så att du lätt kan flytta den upp och ner nålen, men det är inte så löst att det ska röra sig av sig själv.

• Gjutna 40 lösa stygn på samma nålen, med garnet kommer från den härvan (inte med stitch's tail). Glida 26 maskor purl-wise (med den nya nålen framför gammal en) till en annan nål. Glida 12 av de stygn på en tredje nål. Forma nålar i en 14-12-14 stygn triangel.

• Sticka två, aviga två i en omgång, med senaste nålen som din fungerande nål. Sticka denna ribbing mönster för 8 inches.

• Avsluta raden på en nål och glida den nästa nålen stygn på den (purl-wise igen) så att nålen du precis avslutat raden på nu har 20 stygn. Dividera de återstående 20 stygn--alltid glida dem på purl-wise--mellan andra nålar, så att nålar i en 10-20-10 stygn triangel.

• Arbeta slip en, sticka en till höger på 20-stitch nålen. Sätt en liten bit av garnet genom de halkade stygn så du kan plocka upp dem senare. Arbeta slip en, aviga över på fel sida av 20-stitch nålen. Fungerar bara på 20-stitch nålen, i detta mönster, för 19 rader. Stopp på höger sida rad, när du har 10 avlånga halkade stygn.

• Sticka 12 maskor från 20-stitch nålen på din fungerande nål (tom nålen). Kombinera två aviga--aviga precis som du skulle en maska, men du ska sticka två på samma gång, som sedan kommer att se ut som ett stygn. Sticka en. Aktivera ditt arbete. Sätt de första bara-aviga maskan, sticka fem, kombinera två i en sticka sy, sticka en. Aktivera ditt arbete. Glider en, sticka tills endast tre stygn från den sista raden är fortfarande på sin nål. Kombinera två stygn i en avig maska. Sticka en och slå ditt arbete. Glida en, sticka tills endast tre stygn är kvar på gamla nålen, kombinera två stygn i en sticka sy, sticka en och slå ditt arbete. Upprepa dessa båda sista raderna tills de sista stygnen på båda sidor är aviga eller sticka tillsammans. Sluta när du har 12 stygn kvar på det som ursprungligen var 20-stitch nålen.

• Att gå alla stygnen på en av 10-sy nålar på den andra, så en nål är tom och andra 20 stygn. Sticka en rad över att 20-stitch nålen. Hitta den halkade sömmen närmast nålen till höger. Skjut över din fungerande nål så båda sidor av dess slinga är på toppen av arbetande nålen. Vira garn runt arbetande nålen och tråden det genom den halkade stitch's loop så det blir en ny söm på arbetande St. Upprepa tills du har plockat upp och stickade 10 halkade stygnen på din "arbetar" nål. Upprepa denna process med en tredje nål tills den har också 10 stickad tidigare halkade stygn på den. Sticka sex av 12-sy nål maskor på nålen till höger, och glida de övriga sex på nålen till vänster. Räkna dina stygn; Du bör ha en 16-20-16 sy triangel och en gratis nål som tidigare hölls 12 stygn.

• Sticka i rad. Sticka alla på den första raden, och på den andra sticka tills du kommer till sista tre stygn i raden. Kombinera två första av de stygn i en sticka sy och sticka en. Kombinera två stygn i en sticka sy på nästa rad. Upprepa detta mönster tills dina nålar är en 10-20-10 stygn triangel. Sticka alla maskor i en runda tills sockan är 2 inches kortare än den slutliga längden du vill ha.

• Sticka nästa rad tills du kommer till sista tre stygn; kombinera två första i en sticka sy och sticka en. På nästa sticka, sticka en, kombinera två i en sticka sy och sticka en. På tredje sticka, sticka en, kombinera två och sticka resten. På nästa rad, sticka runt. Fortsätt detta mönster för 2 inches.

• Bind av alla stygnen så de bildar en fåll. Sy ihop--fållar så slutet av tån är hopsydda--med hjälp av garn nål och garn.

• Upprepa för andra strumpan.