mynewspapers.net

Hur man steker en sushirulle av Tempura

Hur man steker en sushirulle av Tempura


Sushi har blivit en populär mat över hela världen, inte bara i Japan. Rötterna till denna mat kan spåras tillbaka till 700-talet i Japan, och även långt tidigare i Sydostasien. Tempura, ett japanskt sätt att steka mat i en smet av mjöl, oftast grönsaker eller fisk och skaldjur, har nu utvecklats till ett populärt sätt att laga sushi. Tempura faktiskt sitt ursprung med den portugisiska som införde den i Japan på 1500-talet.

Instruktioner

• Göra tempura smet av första blandning ett uppvispat ägg och 1 kopp is vatten i en kopp. Lägg sedan uppvispat ägg med isvatten till en skål som innehåller 1 kopp kall mjöl. Blanda din smeten med ätpinnar tills du har en fin, lite klumpiga smet.

• Rulla på utsidan av en sushirulle i tempura smeten tills smeten täcker det på alla sidor helt. Skär den sushi rullen i hälften.

• Värm 1 tum matolja till 177 grader i en kastrull. Placera båda halvorna av sushirulle i stekpannan och koka i tre minuter, rullande som behövs så alla sidor är vän jämnt.

• Ta bort sushi från stekpannan, skuren mindre, bita storlek bitar och servera. De blir bäst om ätas så snart som möjligt.