mynewspapers.net

Hur man startar petunior från sticklingar

Hur man startar petunior från sticklingar


Med grön vegetation och stora, trumpet-liknande blommor som kommer i ett antal färger, är petunior en populär årlig i många trädgårdar. Som kräver lite mer än enstaka vattning, är petunior produktiv, blommande under hela våren och sommaren. Medan petunior är lätt att starta från frö, för att få genetiskt identiska växter, prova böka sticklingar från din favorit petunia. De växter som kommer från dessa sticklingar kommer att ha exakt samma typ av blomningar som moderplantan.

Instruktioner

• Fyll en utsäde bricka med en bra planteringsjord jordblandningen. Peta en penna i marken i varje fack cell att bilda ett hål där du kan placera stammen av styckning.

• Skär ändarna av petunia härstammar 7,5 till 10 cm (3 till 4 inches) lång och strax under en lövnod från mogna stjälkar. Ta bort alla bladen inom 5 cm (2 tum) av skär slutet av styckning. Ta bort blommor eller blomknoppar från stjälkarna.

• Placera snittet slutet av stjälkarna i böka sammansatta pulvret att helt päls i slutet av varje stam. Sätt in skär slutet på varje stam i hålet i krukväxtjord i varje cell i utsäde facket. Tryck på smutsa ner ordentligt runt stammen för att stödja styckning. Vatten marken i utsäde facket grundligt så att den är fuktig men inte blöt.

• Sticka flera hål i stor plastpåse så att fukt fly. Sätt pennan i centrum av utsäde facket att hålla påsen upp från sticklingarna. Placera utsäde facket helt i påsen och förslut den.

• Placera sticklingarna i en varm, välupplyst miljö mot direkt solljus. Låt sticklingarna att förbli det för två till fyra veckor att tillåta dem att rota. Kontrollera om sticklingarna har rotade efter den tiden.

• Ta bort de sticklingar som har sina rötter från facket med utsäde och transplantera dem till 10 cm (4 tum) växa ut krukor fyllda med matjord. Vatten i så jorden är fuktig. Placera krukväxter utanför för att härda ut, innan man planterar dem i dig din trädgård.