mynewspapers.net

Hur man startar ett litet café

Hur man startar ett litet café


Om du har drömt om att äga ditt eget företag och saker kö för att öppna det litet café som har varit på baksidan av ditt sinne en tid, kan du vara redo att ta steget. Men innan du hoppar in med båda fötterna, starta ett företag är mer komplicerad att det är i dina drömmar. Som en starta företag behöver du en affärsplan som adresser logistik innan du underteckna ett hyresavtal eller låna pengar.

Instruktioner

• Kolla in böcker om hur man skriver en affärsplan, sedan förslag till din egen affärsplan. Även om planen inte kan vara så omfattande som en affärsplan för ett stort företag, måste du fortfarande beskriva dina mål och riktning och definiera hur caféet kommer att fungera. Utarbetandet av affärsplanen för början gör eventuella andra åtgärder det lättare att leta upp alla element som ger din dröm liv.

• Hitta rätt plats för din café. Till exempel, om du planerar att tillgodose lunch folkmassan under veckan, leta efter en plats som är lätt åtkomliga för kontorsbyggnader och omgivande företag som är verksamma under en vanlig arbetsdag. Om du är mer intresserad sen eftermiddag och kväll företag, leta efter platser nära bostadsområden, shopping småbyar och biografer. Rätt plats kan göra stor skillnad för din framgång i starta ett nytt företag.

• Ansöka om din business licens. Kombinationen av att veta hur ditt företag kommer att köras enligt affärsplanen tillsammans med din identifiering av rätt plats kommer att göra det lättare att säkra en licens, även om ansökan måste komma före en Granskningsnämnden. Se till att du uppfyller alla krav i lokala lagar innan ansökan.

• Ställ in utrymmet. Lager kök med apparater och utrustning som är upp till lokala normer. Välj sittplatser som är attraktiva, bekväm och säker för dina kunder. Utforma layouten för sittplats följa med brand och säkerhet koder, och se till att utgångarna är tydligt markerade. Välj utsmyckning accenter som skapar den rätta atmosfären och är i överensstämmelse med lokala regler. Se också till sprinklersystem och andra säkerhetsåtgärder är upp till kod också.

• Schemalägg hygienkontrollen innan du öppnar och bokför betyget på en framträdande plats.

• Designa din meny. Sticka med rätter som du kan snabbt skapa och kommer att vara önskvärt till din målgrupp. Om du går för kunder som har att äta snabbt och komma tillbaka till arbetet, hålla menyval till artiklar som kan vara beställda, skapade och levererade till tabellen i fem minuter eller mindre. Om din café kommer att fokusera på eftermiddagen eller kvällen kunder, kan du gå med vissa förrätter och andra erbjudanden som kräver mer förberedelsetid.

• Annonsera din nya café. Börja med en reklamkampanj att annonsera din pampig invigning, och följa upp med vanlig reklam.