mynewspapers.net

Hur man startar ett företag i FrankrikeStarta ett företag i Frankrike är förvirrande och komplicerat, på grund av Frankrikes berömda byråkrati. Frankrike är sammantaget inte mycket entreprenör-vänlig. Helt nyligen har detta börjat förändras, med alternativet Auto-entreprenör för små företag. Franska-Property.com, en hemsida att en engelsktalande i Frankrike som ger råd om egendom och bor i Frankrike, att Frankrike har också börjat att effektivisera byråkratin i samband med att starta ett företag i landet, minska många krav. Om du planerar att ha anställda, sedan planera din verksamhet noga. Arbetsgivarna måste betala höga sociala avgifter för sina anställda och anställda är väl skyddade av lagen.

Instruktioner

• Planera din verksamhet noga med grundlig forskning. Frankrike reglerar allt. Du kan behöva gå med olika samhällen för att driva ett företag i branschen du vill. Frankrike är i själva verket så reglerat att vardagliga aktiviteter som ridning lektioner eller spela tennis kräver att du medlem i en klubb. Se till att branschen du vill ingå inte är mättad. Många utlänningar flyttar till Frankrike tror att ett bra sätt att tjäna inkomst är att köra en gite verksamhet. En "stuga" är det ord som används i Frankrike för semesterboende. Det är populärt för de boende att köpa fastigheter med mer än ett hus på den och hyra andra under toppen turistsäsongen. Denna idé är så vanligt att Frankrike är mättad med lägenheter, vilket inte lämnar mycket utrymme för nya gite företag.

• Planera din ekonomi. Det franska skattesystemet är komplicerad, så det är en bra idé att ta hjälp av en fransk revisor som är bekant med att starta företag. Han kan förklara hur de olika sociala avgifterna fungerar och berätta hur du minimera vad du har att betala.

• Få affärsrådgivning. Det finns hjälp ute för dem som vill starta ett företag i Frankrike. Dra nytta av all information tillgänglig innan du får dina fötter är våta. Gå till din lokala prefekturen och be om Affärsrådgivning och om det finns något ekonomiskt stöd. Länet är det huvudsakliga administrationskontoret ligger i huvudstaden i departementet, liknar ett statligt kapital kontor. Prefektur i departementet Aude är exempelvis i den staden Carcassonne. Om din länet är långt bort kan du besöka Sous länet, ett mindre administrationskontor finns i större städer, ungefär som ett rådhus i USA. Du kan också gå och tala med din lokala borgmästaren. Varje by i Frankrike, har även om den har en befolkning som är mindre än 100, en borgmästare.

• Har valt den verksamhetstyp som du vill köra. Frankrike har fyra alternativ för företag: sole-handlare, känd som Enterprise Individuelle; enskild aktieägare begränsat ansvar, kallas Enterprise Unipersonelle en Responsibilite Limitee; aktiebolag med begränsat ansvar, kallas en Societe; och Auto-entreprenör, som infördes 2009. Om du arbetar som hantverkare enligt Auto-entreprenör-systemet, måste du registrera med göra des Metiers, enligt webbplatsen starta Business i Frankrike. För att registrera med göra de Metiers som hantverkare, måste du ha lämpliga kvalifikationer eller erforderligt antal års erfarenhet. Auto-entreprenör gör betala skatt och sociala avgifter enkelt; men betalar du skatt på din omsättning, vilket är ganska lågt. För att vara berättigade till Auto-entreprenör där är också en ganska låg gräns på vad din omsättning kan vara. Omsättning är från och med 2010, enligt Auto-entrepreneur.fr, 32.000 euro för kommersiell och industriell verksamhet och 80 000 euro för företag med försäljning av varor, Hotell, mat och möblerade lägenheter.

• Registrera ditt företag. I Frankrike måste ett företag registreras med centrum de Formalités des företag (CFE). Det finns olika CFEs beroende på vilken typ av verksamhet du startar. När din registrering är klar får du ett SIRET-nummer, som måste tryckas på alla företagsrelaterade dokument såsom fakturor. Ett SIRET-nummer är ditt företag registreringsnummer. Det är ett bevis att du är ett lagligt registrerade företag. Det liknar företagares identifieringsnummer som företag måste få i USA, men franska företag kan ha flera SIRET-nummer att täcka de olika branscher som de är.

• Skicka lämpliga dokument till CFE. Om du vill ställa in som en egenföretagare business i Frankrike måste du skicka en demande d'immatriculation (ansökan om registrering), bevis på din adress och identitet, bevis på kvalifikationer, och brev från din make om hon förstår sitt ansvar till skulden, enligt France.AngloInfo.com, en webbplats som specialiserat sig på råd om bor och arbetar i Frankrike. Varje företag typ kommer att kräva vissa liknande dokument. Det kan också kräva ansvarsförsäkring och en licens. Du kan ställa in ditt företag på nätet på apce.com. Webbplatsen är endast på franska. Det har massor av information som är bra att de starta ett företag i Frankrike. När du har alla dina papper godkända och rätt skattesystemet på plats kan du att driva ditt företag. Skattesystemet du hänförs beror på den specifika typ av företag du ställa in och dess omsättning, enligt FrenchEntree.com. Skatter som du måste överväga är bolagsskatt på upp till 33 1/3%, bidrag économique territoriella (CET), och TVA. TVA är känd som moms (eller mervärdesskatt) på engelska. Det är jämförbart med moms i USA. CET, som ersatte den mer-komplicerat-till-beräkna taxe professionella i 2010, är en skatt på vissa företag. Denna speciella skatt används i de lokala samhällena att tillhandahålla och förbättra tjänster.