mynewspapers.net

Hur man startar en privat hem hälsovård byrå

Hur man startar en privat hem hälsovård byrå


Innan du öppnar en privat hem hälsovård byrå, är det viktigt att besluta om att öppna en medicinsk kunnig hem hälsa byrån eller en byrå för icke-medicinsk vård i hemmet. Icke-medicinska hemsjukvård byrån erbjuder personlig omvårdnad, måltid förberedelse och stöd med dagliga levande aktiviteter som städning och transporter. Denna typ av tjänster kräver inte så många licenskrav från vårdgivare. Fakturering för denna typ av verksamhet görs vanligtvis direkt till klienten eller klientens familj, i stället för en tredje part fakturering källa. Å andra sidan, en medicinsk hem hälsa byrån måste omfattande licensiering och Medicare och Medicaid certifieringskrav och fakturering görs vanligtvis till en tredje part försäkringsbolag.

Instruktioner

• Leta efter ett företag läge i ett område med en stor äldre befolkningen. Kontrollera med Census bureau att hitta städer med en stor population av personer över 65 års ålder. (Se resurser).

• Lägga upp den antingen som en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. Rådgöra med en advokat och en CPA för att göra detta. Få din arbetsgivare identifiering nummer (EIN) från IRS för identifiering av ditt företag och dess skatteskulder. (Se resurser).

• Besök staten licensing office för att fastställa kraven för en hem vårdcentral. Dessa förordningar kommer att variera mellan staterna. Uppfyller alla nödvändiga licensiering och certifiering krav innan du öppnar en hem vårdcentral.

• Göra business dokumentation som brevpapper, flygblad, broschyrer och visitkort. Annonsera din hem vårdcentral i lokala tidningar, online och med flyers.

• Hyra deltid erfarna hälso-och sjukvårdspersonal att hjälpa dig och hålla omkostnader låga. Var noga med att kontrollera omvårdnad autentiseringsuppgifter med den amerikanska Sjuksköterskor Association. Kriminalregister kontroller någon hem hälso-och sjukvårdspersonal du hyra och utföra bakgrund. Webbplatser som människor poster, bakgrund kontroller eller Integra Scan kan bakgrundskontroller för dig; dock kräver de en liten avgift. (Se resurser).

• Kontakta statliga Medicare byrån att få dokumentation och information för att uppfylla krav som försäkringsgivare. Besöka Medicare licensiering kontor och uppfyller kraven för licensiering och certifiering att acceptera Medicaid och Medicare klienter. Kontakta ett ställande av säkerhet obligationen företag för att få en £32,500 bond för att möta en av dessa krav.

• Räkna med en statlig representant att inspektera din byrå efter din att ha gjort alla licensiering och certifiering krav. Han kommer att inspektera din faciliteter för att garantera att den uppfyller alla arbetsmiljönormer. Du måste också att du har minst sju kunder och har tillräckligt med pengar för att täcka minst tre månader av driftskostnader.

• Hitta din företagsadress som du gjorde i steg 1 i avsnitt 1. Registrera verksamhet antingen som en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag.

• Få en IRS arbetsgivaren identifiering nummer (EIN) för verksamheten. Registrera med statssekreteraren och besluta om företagsnamnet. Granska med dem några krav eller business licensiering behov.

• Skapa business dokumentation som brevpapper, flygblad, broschyrer och visitkort. Marknadsföra företag i tidningar, online och med flyers.

• Skriv en förfaranden eller manualer behövs för er närvaro till klienter.

• Hyra vårdgivare om sina erfarenheter i fältet de kommer att arbeta i och utföra kriminella post och bakgrund kontroller. Säkerställa att inhyrda anställda är samvetsgranna och omtänksam.