mynewspapers.net

Hur man startar en mat leverantör koncession på mässor & festivaler i Florida

Hur man startar en mat leverantör koncession på mässor & festivaler i Florida


Mässor, festivaler och evenemang äger rum året runt i hela Florida. Dessa kan ge lukrativa möjligheter för mat och dryck leverantörer. För företagare med en passion för catering, kan event mat koncessioner vara ett bra sätt att få erfarenhet i den sköta om handeln och tjäna pengar att investera i växande deras företag i framtiden. Från den månatliga fredag Fest i Panama City till den årliga Halloween Spooktacular i Largo finns det gott om årliga, månatliga och veckovisa evenemang där du kan vend mat.

Instruktioner

• Forskning hur många festivaler, mässor och evenemang äger rum i Florida varje år och hur många personer närvara vid dessa händelser. Ta reda på hyreskostnaderna koncession på dessa händelser. Beräkna hur många av dessa händelser kan du realistiskt delta och vad det kommer att kosta. Förutom catering supplies och kostnaden för att betala andra att hjälpa dig, faktor i andra kostsamma element, inklusive transport och övernattning Logi vid behov. Florida festivalen och händelser Association är en stor resurs för att ta reda på vilka händelser äger rum i staten. Besök några händelser och ta en titt på dina konkurrenter. Ta del av vad de säljer, vad de avgifter och hur upptagen de är.

• Utveckla din affärsplan att fastställa genomförbarheten av din idé. Vara ärlig. Kan du förvänta dig att göra en vinst? Om du hoppas på att få bidrag och lån till hjälp med din koncession startkostnader, är en omfattande affärsplan viktigt. Kontakta de lokala kontor för Small Business Administration i Jacksonville eller Miami att begära hjälp av en liten affär rådgivare, som kan hjälpa dig genom fri-av-avgift bistånd i affärsplanering och att erhålla statliga och lokala företagslicenser och Internal Revenue Service (IRS) skatteregistrering krävs.

• Bestämma exakt vad du kommer att erbjuda på din koncession. Kommer du laga mat före tid eller laga mat på beställning på evenemanget? Börja med en liten meny, erbjuder enkel och välsmakande mat som är lätt för människor att äta när de går runt. Kommer du erbjuda vintergröna favoriter, som korv, eller ändrar dina erbjudanden eftersom årstiderna växlar? Medan folk kanske vill ha en varm soppa på vintern, kommer du sälja mycket under sommaren. Istället säljer gazpacho (en kall soppa) eller ändra din meny helt. Forskning Floridas regioner och se om det finns någon mat favoriter som är populära i speciella områden som du kan anpassa eller lägga en ny vinkling på.

• Köpa catering utrustning du behöver. Om du förbereder mat före tid, kommer du också behöva hitta ett köksutrymme att använda. Du kanske att hyra utrymme i en befintlig catering anläggning. En restaurang som bara öppnar på kvällarna får vara glad att hyra du deras kök i de tidiga morgnarna.

• Välj en liten händelse för din första utflykt som en mat. Kontakta arrangörerna och boka din koncession. Din effektivitet förbättras med träning, men du måste börja små om du ska ha den bästa chansen att lyckas. Plocka en en-dagars evenemang där du har en bra uppfattning om hur många vilja delta och hur mycket mat du kan förvänta dig att sälja. Det kommer att vara bättre att sälja ut mat än att vara kvar med avfallsprodukter som du inte har sålt. Vara försiktig med din försäljning förväntningar.

• Ta hjälp av familj och vänner som hjälper dig vid evenemanget. Kom ihåg att du kommer att behöva ta trivselrum pauser och du behöver minst en annan person att hålla i koncessionen som kör under hela evenemanget.