mynewspapers.net

Hur man startar en grape berså

Hur man startar en grape berså


En druva arbor är en vacker landskapsarkitektur element och kan användas för att definiera områden av en gräsmatta eller trädgård eller att skissera en gångväg. En grape berså också ger idealiska klättring stöd för vinrankor och ökar sannolikheten för lyckat skörda druvor från dina vinstockar. Med rätt förberedelse och planering, kan du starta en framgångsrik grape berså dig själv i din gård eller trädgård. En druva arbor kan startas i en enda eftermiddag och kräver endast enstaka underhåll.

Instruktioner

• Driva postar av druva bersån till marken på ett djup av 12 inches. Använda en tung hammare för att knacka på arbor inlägg på plats. Upprätt bersån i väl dränerande, sandig lera jord. Undvika sumpiga eller lerjord områden.

• Anläggningen druvor vinstockar i februari eller mars. Plantera vinstockar på ett djup av 4 inches, direkt anslutning till grape berså inlägg. Beskära nyplanterade vinstockar så att endast två knoppar återstår.

• Plats individuella vinstockar minst 6 fot avsides, i områden där de kommer att få direkt sol för delen av dagen. Undvika områden i full sol.

• Knyt den starkaste sockerrören till arbor inlägget med en bit garn när vinstockar börjar växa. Beskär alla sida käppar för att främja maximal tillväxt i stammen rottingen. Binda stammen rottingen på arbor inlägg varje 6 inches.

• Knyt stammen av druvsorter överst i bersån när den når lämplig höjd. Binda stammen till ovandelen av arbor varje 6 inches för att bilda ett band.

• Rensa alla spurs växer från cordon så att endast två knoppar återstår.