mynewspapers.net

Hur man startar en brand med våt trä

Hur man startar en brand med våt trä


Alla som har tillbringat tid i utomhus camping eller vandring stått sannolikt inför verkligheten i vått trä när det var dags att starta en brand. Starta en brand med våt eller fuktig trä kan vara utmanande minst sagt. Det är inte omöjligt, men det finns några knep som gör din eld börjar gå mycket smidigare.

Instruktioner

• Bryta öppet några större stockar och titta inuti. Det blir ofta fortfarande torr på insidan, och du kan chip små bitar bort och börja din eld med dem.

• Sök efter näver. Det är vit yttre barken av Björkar med en pappers-liknande konsistens. Om det finns tallar i närheten, skär i dem för att se om det finns splintved eller tjärved genom dem. Dessa ämnen kommer att bränna om trät är våt eller torr.

• Sök efter små grenar och kvistar närmare stammen på trädet lägre mot marken. De kommer att vara torrare än resten. Också titta på platser än på träd, buskar och buskar.

• Förbereda en fläck på marken, ner till den nakna jorden. Ställe en liten cirkel på medelstora och stora stenar på marken för att innehålla din eld. Skapa en liten fnöske bunt av näver och torr och spån. Placera i mitten av cirkeln och antända. Har tändved i form av större pinnar och buskar redo att hålla elden kommer när den börjar.