mynewspapers.net

Hur man startar en brand av gnugga Wood tillsammans

Hur man startar en brand av gnugga Wood tillsammans


Gnuggar trä tillsammans är fortfarande en av de äldsta och mest svåra metoderna för att starta en brand. Framgången för din eld beror på vilken typ av trä som du använder. Barrträd som har torkats fortfarande perfekt och omfatta sådana sorter som cottonwood och enbär. En av de mest framgångsrika trä-på-trä brand-start teknikerna kallas vanligen som handen borra metod. Hand drill metoden kräver en brand ombord som en spindel.

Instruktioner

• Leta upp en bit av tryckimpregnerat trä som har en plan yta. Håll barrved på plats samtidigt minska en V-formad skåra till sin sida med din camping kniv. Skär ett litet cirkulärt hål vid basen av skåran att slutföra din eld ombord. Hitta en pinne som har en hårdare träslag än din eld ombord.

• Kontrollera att din pinne åtgärder runt omkring två fot i längd. Ta bort Barken från minnet med bladet av din camping kniv att slutföra din eld-start spindel. Leta upp en bit torr bark eller ett stora, torra löv och placera det under den V-formade skåran av din eld ombord. Samla en fnöske bunt och Lägg den åt sidan för senare användning.

• Konstruera din fnöske bunt med naturliga material inklusive torkat gräs, spruce och barr. Nedre spetsen på din spindel i den cirkulära hål av brand ombord. Placera händerna runt toppen av trä spindeln handflatorna. Håll elden styrelsen på plats genom att placera ditt knä över motsättande slutet.

• Rotera handflatorna händerna fram och tillbaka samtidigt sätta press nedåt på spindeln. Flytta händerna ner spindeln snabbt att öka friktionen av brand ombord. Upprepa processen tills spetsen på spindeln lyser rött. Lyft tillbaka kanten av din eld ombord att tillåta en liten glödande kol att falla på Barken av stora blad.

• Blåsa sakta på den glödande kol för att bark eller blad antända. Transportera det brinnande materialet på din mjuka paket. Slag på fnöske bunten att höja temperaturen i lågan. Placera din ANTÄNDAS anbud bunt på ett plåster på torr mark. Lägga till små pinnar och kvistar att öka storleken på din eld.