mynewspapers.net

Hur man startar en AM-station

Hur man startar en AM-station


Radio är fortfarande en populär metod för kommunikation. Storbritannien har en mängd stora och små radiostationer sänder på AM våglängd, allt från BBC till sjukhuset gemenskapen stationer. Fördelarna med att använda AM våglängd är att det finns mer utrymme på det för nykomlingar, men nackdelen är att dina sändningar kan avbrytas med sprakande inblandning. Att uppmärksamma Ofcoms licens förordningar och utför rättigheter bör hålla dig juridisk.

Instruktioner

• Kontakta Ofcom, sänder tillsynsorganet, information om kommersiella radiotillstånd. Ofcom utfärdar licenser under "rounds" och inte alls tider. Till exempel det delar Storbritannien in i regioner och har bestämda tider när nya stationer kan ansöka från dessa regioner.

• Börja leta för ljudisolerade studio utrymme och all utrustning att skapa program. Du behöver: - blandningsutrustning skrivbord - mikrofoner och hörlurar - dator playout system - CD spelare - inspelning - telefon och Internet access - länk från studion till sändaren webbplatsen.

• Leta efter ett brittiskt företag som specialiserat sig på radio station studio uppställningar. Dessa experter kan ge dig råd om utrustning du behöver och design studio layout.

• Skapa en tekniskt plan att få din station i luften. Denna plan täcker länken till en sändare. Arqiva är ett brittiskt företag som specialiserat sig på att hjälpa radiobolag hitta rätt sändare länkar. Sin tjänst innefattar antenndesign så att du kan komma åt det maximala antalet lyssnare.

• Fråga vid utför rättigheter Society om kostnaderna för de licenser som krävs för att sända musik. Radiostationer behöver tre: en PRS och en Flerchipskretsar licens. Dessutom behöver du en kommersiell radio musik licens från PPL. Avgifter för den senare baseras på en procentsats av reklam eller sponsring inkomster.

• Skriv en affärsplan och faktor i kostnader för utrustning, konsulter, licenser och andra löpande kostnader som studio hyra, personal och verktyg.