mynewspapers.net

Hur man stämmer upp en 2001 Honda Odyssey

Hur man stämmer upp en 2001 Honda Odyssey


För att trimma upp en 2001 Honda Odyssey kräver mindre arbete än de flesta fordon eftersom Honda Odyssey använder en spole pack och inte en distributör. Detta innebär att du inte har att ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken distributör. För att trimma upp den Honda Odyssey kräver att du ändrar tändstiften och tändstiftet trådarna. Detta är en stor uppgift för gör det själv mekanikern vill spara pengar genom att undvika generalagenten.

Instruktioner

• Ta bort de två bultarna ovanpå motorn som håller det skyddande höljet på plats. Använd ett uttag för att ta bort bultarna. Lyfta locket av motorn och placera den utanför till sidan.

• Leta upp först av sex tändstift. Det ligger på framsidan av motorn och säkrar att motorn huvudet. Titta ner mellan motorn och kylfläkten på förarsidan. Tändstiftet har en tjock svart tråd ansluten till den. Detta är tändstiftet tråd.

• Ta bort plug tråd genom att greppa kabeln så nära tändstiftet som möjligt och sedan dra upp på den. Lyft han tråd ur motorn för att hitta den andra änden av kabeln. I andra änden ansluts till coil pack nära brandväggen. Dra upp i andra änden av kabeln och ta bort den från coil pack.

• Ta bort tändstiftet från motorn huvudet med ett uttag och ratchet. Trä den nya pluggen in i motorn huvudet med fingrarna för att undvika kors threading i kontakten. Dra åt det med hjälp av uttag och ratchet.

• Tryck tändstift tråden tillbaka på toppen av tändstiftet tills du känner det snap på plats. Tryck i andra änden av plugg tråd på coil pack tills du känner det snap på plats.

• Leta upp andra och tredje tändstift på framsidan av motorn. Andra plug kabeln är ungefär åtta inches till vänster om det första tändstiftet och tredje är ungefär åtta inches till vänster om andra tändstiftet. Upprepa steg tre, fyra och fem med dessa två tändstift.

• Leta upp den andra uppsättningen av tändstift på baksidan av motorn. De korrelerar med tändstift på framsidan av motorn i placering. Upprepa steg tre, fyra och fem med dessa tre tändstift.