mynewspapers.net

Hur man stämmer en Ukulele med en gitarr Tuner

Hur man stämmer en Ukulele med en gitarr Tuner


Ukelele är ett litet instrument relaterade till luta som är populär i regioner som Hawaii. Dess storlek gör det perfekt för resa eller använda av små, unga spelare som ett inledande instrument till gitarr. Tuners hjälpa dig se till att varje sträng av ukelele är inställd korrekt, men du behöver inte använda en tuner specifikt för ukeleles. Du kan använda en gitarr tuner. Rekommenderar att stämapparaten är en kromatisk en (dvs. det register eller spelar alla halva steg), men en vanlig standard tuner fungerar också.

Instruktioner

Chromatic tuner

• Titta på strängarna på ukelele och räkna ut vilken sträng ansluter till varje peg. Om du håller ukelele ordentligt (nacken till vänster), övre högra pinnen ansluter till G-strängen (tjockaste strängen, en närmast taket). Den vänstra översta pinnen ansluter till C strängen (den andra en från taket). Den nedre vänstra peg ansluter till E-strängen (en tredjedel från taket), medan nederst högra peg ansluter till A-strängen (som längst från taket).

• Slå på din gitarr tuner. Om din tuner spelar campingtomter, ställa in den att spela G.

• Plocka G-strängen. Förvandla din G peg till vänster eller höger för att justera tonhöjden upp eller ned; vilken riktning höjer eller Sänker tonhöjden beror på hur strängarna har varit uppträdda på pinnarna (över eller under). Flytta pinnen och organpaket strängen tills tonhöjden på G-strängen matchar exakt G observera din tuner lekar, eller tills din tuner registrerar planen du spelar som en G med nr cent platt eller skarpa. Cent är måttenheterna som används för att bestämma hur från tune något är. Om du är i tune, trim pitch indikatorn på din tuner ska peka rakt upp till 0 cent, eller din tuner kommer att ha lite ljus som kommer på. Om du är platt, kommer indikatorn att peka vänster till negativ cent nummer. Om du är skarp, att indikatorn peka rätt att positiva cent tal.

• Återställa tonhöjden spelas av mottagaren till den nästa strängen, om tillämpligt. Upprepa steg 4 för C, E och A-strängarna.

Icke-kromatisk tuner

• Trimma din ukelele E-strängen till höga E på din gitarr tuner med metoden i avsnitt 1.

• Tryck på din E-strängen på det fjärde bandet och justera A-strängen till tomterna av två strängar matchen. Tryck din C sträng vid det fjärde bandet och justera tonhöjden för att matcha din E-strängen. Tryck på G-strängen på det andra bandet och justera tonhöjden för att matcha din A-strängen.

• Finjustera som behövs.