mynewspapers.net

Hur man ställa upp Studio belysning

Hur man ställa upp Studio belysning


Det snabbaste sättet att förbättra fotografi är att lära sig ordentlig belysning tekniker. Bra fotografiska belysning är vad som skiljer bilder som visar hantverk från ögonblicksbilder. Trots allt fotografi betyder skriva med ljus, och när fotografer har stark belysning tekniker, gör de sina ämnen ser sitt bästa. Den traditionella tre ljus set-up (inklusive en nyckel, fyllning och rim ljus) är standarden för studioljus.

Instruktioner

• Placera din nyckel ljus så att det lyser klart ditt ämne. Den viktigaste ljuset, även känd som det viktigaste ljuset, placeras vanligen på ena sidan av ämnet på en 45 graders vinkel i förhållande till motivets ansikte. Notera skuggorna som viktiga ljuset producerar och se till att de inte är störande. Skuggan av näsan är ofta problematiskt. Placera ljuset så att näsan skuggan mörknar en sida av näsan och inte hälften av motivets ansikte.

• Placera fylla ljus i motsatt vinkel av viktiga ljuset. Fyll ljus är tänkt att sänka kontrasten i skuggorna från det nyckel ljuset. Fyll ljus bör vara mindre ljus än det nyckel ljuset. Om de två lamporna av samma ljusstyrka, öka avståndet fylla ljus från föremål. Större avstånd kommer att sänka intensiteten. Fyll ljus är valfritt. vissa fine art fotografer föredrar tunga skuggor på sina ämnen. För casual porträtt rekommenderas en fyllning ljus.

• Ställ in rim ljuset att separera ämnet från bakgrunden och lägga till extra djup. Rim ljuset, även känd som baksidan ljus eller kicker, lyser bakom föremål i 45 graders vinkel från vardera sidan. Rim ljuset avslöjar konturen av motivets huvud och ansikte förutom att lägga till vissa tonala variation till ljusstyrkan i det viktigaste ljuset.

• Skina ett ljus från ovan och något bakom gör ett ljust hår. Hår ljus ger extra djup till ämnet, liknande till rim ljus. Hår ljus är inte lika viktigt att en framgång studio porträtt som tidigare lampor, men vissa fotografer använder dem för att lägga till extra detalj.

• Belysa bakgrunden med ett femte (och eventuellt sjätte) ljus, om det behövs. Beroende på utformningen av ditt porträtt, en bakgrunden ljus kanske eller kanske inte är nödvändigt. För en helt vit bakgrund, skina två lampor på vit bakgrund från 45 graders vinkel. Belysningen bör vara samma avstånd från bakgrund och från varandra för att fylla i alla skuggor. För en graderad bakgrund, skina ett ljus på en del av bakgrunden så att en del av det är ljusare än den andra. Är hur bakgrunden är graderad upp till fotografen. Vissa fotografer kommer att placera ljuset direkt bakom föremål för att skapa en glödande effekt. Andra kommer att lysa upp ena sidan av bakgrunden till skapa en mörkare sida och en ljusare sida. Experimentera med flera bakgrund belysning uppställningar tills du hittar något som fungerar för dig.