mynewspapers.net

Hur man ställa tomgången på en 1993 Toyota Pickup motor

Hur man ställa tomgången på en 1993 Toyota Pickup motor


Justera tomgång rpm (varv per minut) på din 1993 Toyota pickup garanterar motorn går på tomgång utan stopp och utför på flygfarter. Teres 22R förgasare på fyrhjulsdrift och Teres 3VZ förgasare på tvåhjulsdrivna mickar har en inaktiv justerskruv ligger på förarens sida av förgasaren. Du ställa upp tomgången genom att fästa en testet varvräknare mellan batteri och DLC enhet (säkringsdosan) i motorrummet. Ställa in handbromsen, sätta överföringen i "neutral" och höja motorhuven för att ställa upp tomgången på en 1993 Toyota pickup motor.

Instruktioner

• Starta lastbilens motor. Låt motorn till värma upp till normal brukstemperatur. Detta tar cirka fem minuter med kall motor.

• Leta upp sysslolös justerskruv nära basen av förgasaren på din fou-wheel drive lastbil. Leta reda på tomgång skruven på den övre sidan av förgasaren på din tvåhjulsdrivna bil. Välj en standard skruvmejsel som passar fack på platta huvudet på skruven.

• Anslut de röda och svarta kablarna från test varvräknare till positiva och negativa batteri inlägg respektive. Rött är alltid positivt.

• Anslut det tredje tråd klippet (test probe) från test varvräknare till terminal märkt "iG" vid sidan av säkringsskåpet. Terminalen är ett litet omslag som du lyfta för hand för att komma åt fliken anslutning. Med motorn igång och ledningarna korrekt ansluten, märka rpm läsning anges av nålen på test varvräknare.

• Öka motorvarvtal till 2500 varv med spjäll spaken på sidan av förgasaren eller be en assistent att använda gaspedalen. Håll rpm på 2.500 i flera sekunder. Släpp gasen spaken eller be assistenten till låt upp på gaspedalen. Genom att öka motorvarvtal och uthyrning av, returnerar motorn till en tomgångsvarvtal.

• Vrid sysslolös justerskruv medurs eller moturs som nödvändigt att justera den sysslolös. Observera varvräknare test när du justerar en 22R modell på din fyra hjul E lastbil till 850 rpm. Justera tomgång till 750 rpm på din Ex modell fyrhjulsdrift. Justera tomgång till 800 rpm på en två-hjulsdrift lastbil.

• Koppla ur testet varvräknare trådarna, börjar med test sonden på iG terminal. Luckan stängd på rutan terminal. Koppla från de röda och svarta kablarna från batteriet inlägg.