mynewspapers.net

Hur man Spray fruktträd hemma

Hur man Spray fruktträd hemma


Det är nästan omöjligt att skörda en användbar gröda från fruktträd utan några sprutning. Fungicider, herbicider och pesticider styra sjukdomar och skadedjur som snabbt kan ödelägga en gröda eller ens hela trädet eller orchard. Fruktodlare som vill ha perfekt utseende frukt för deras tabeller eller vid vägkanten står måste fastställa en korrekt sprutning schemalägga och hålla fast vid det stelt. En frukt odlare beredda att tolerera vissa brister som frukten är fortfarande god och ätbar kommer kan skära ned på användningen av kemikalier men fortfarande att spraya ibland under säsongen.

Instruktioner

• Mäta material och blanda en general-purpose frukt spray enligt tillverkarens anvisningar. Häll det i en spruta. General-Purpose frukt sprayer innehåller vanligen insekticider för kontroll av skadedjur och fungicider för att hantera ett brett spektrum av sjukdomar, enligt University of Arkansas kooperativa Extension Service.

• Spraya trädet, som grundligt täcker blad och frukt. Skaka spruta hela tiden samtidigt som du använder, för att hålla de kemikalier blandas. Spray en lugn dag, när det är vindstilla glida kemiska spray till angränsande anläggningar. Tillämpa general-purpose sprayer efter trädet har förlorat de flesta av sina kronblad och varje sju till 14 dagar till skörd.

• Övervaka trädet. General-Purpose sprayer är avsedda att styra genomsnittliga skadedjur och sjukdomar problem. Olika sprayer är nödvändiga för att styra mer allvarliga utbrott.

• Blanda koppar sulfat-baserade fungicid som Bordeaux blandning (56.7gr. koppar sulfat och 88,7 ml. släckt kalk per gallon vatten) i sprutan om du märker symtom för persikoträd leaf curl eller plommon fickor i din sten fruktträd (persikor, plommon och körsbär). Spraya i februari, när trädet är vilande.

• Mix 14,2 gr. för fungicid Immunox i en gallon vatten om dina fruktträd är särskilt mottaglig för mjöldagg eller ringröta. Spraya varje 7-10 dagar från våren, när grön tillväxt bara början, tills en månad efter trädet har förlorat sina kronblad. Använd inte det mer än 10 gånger per säsong för äpplen eller mer än sju gånger per säsong för persikor, nektariner eller körsbär.

• Blanda 177 ml. vilande olja per gallon vatten i sprutan om du märker en tung utbrott av skala i någon fruktträd. Spraya på en mild dag på våren, när grön tillväxt har bara börjat.

• Blanda 3 msk av fungicid Kaptan och en gallon vatten i sprutan om ditt äpple eller päron träd är mottagliga för apple skorv eller ceder äpple rost. Spraya på våren, precis innan den blommar öppen, och inkluderar Kaptan i general-purpose spray var sjätte vecka.

• Blanda 1 tsk fungicid streptomycin med en gallon vatten i sprutan om ditt päron eller äpple träd är mottagliga för brand mjöldagg. Spray precis innan blossoms öppna och var femte dag tills kronbladen är borta. Detta är särskilt viktigt för päronträd, som snabbt kan förstöras av eld mjöldagg.